DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Asgari Ücretlilere Müjde! Başvuru Yapan Herkese Ödedikleri Tutar İade Edilecek!
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücretlilere Müjde! Başvuru Yapan Herkese Ödedikleri Tutar İade Edilecek!

Asgari Ücretlilere Müjde! Başvuru Yapan Herkese Ödedikleri Tutar İade Edilecek!

AGİ farkları başvuran ve açıklamalarını yapan iş yapanlar için hemen alma hakları verilecek. Doğum sebepleri ile ücretsiz bir biçimde izine çıkan ve eş asgari geçim indirimlerinden dolayı da faydalanma hakları tanınacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Asgari Ücretlilere Müjde! Başvuru Yapan Herkese Ödedikleri Tutar İade Edilecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bildirim Yapmak Şart Olacak

Konu üzerinde detaylara göz gezdirileceği zaman yapılan açıklama esnasında özel gede sonuçlara göz dikti. Bu zamanlarda gelen hüküm ve açıklamalara bakılarak doğum yapmalarından kaynaklı 6 aylık bir zaman ile doğum iznine çıkanlar ücretsiz bir biçimde izinli oldukları zamanlar içerisinde çalışmayan veya herhangi bir geliri olmayan eş statüsünde yer edinmesi eş veya 18 yaşından küçük erkek, 25 yaşından küçük bir kız veya eğitim alan çocukları olanlar için ev halkı durumu bildirimi ardından iş verenlere bildirimlerin gelmesi bu zamanlarda geçim indirimlerinden faydalanma haklarının olacağı konusunda açıklamada bulunacağını bildirdi.

44 Lira Fark Olacak

Bir sene müddet ücretli eş çalışması durumları yok ve bir çocuk da bulunuyorsa aylık olarak 297,98 lira asgari indirim ücretleri tahsis ediliyor. Eğer aynı insanın eşi çalışmayı sürdürürse sadece 253,83 lira alacak. Arada iş yapmayan bir kadın için yalnızca 44 lira fark olacak 3 çocuk sahibi ve çalışmayan insanlarında yalnızca sadece 375,23 lira asgari geçim indirim alması tartışma konusuyken eşleri çalışıyorsa da 331,09 lira alma sahipleri bulunacak. bu tutar hesaplamaları ise aylık olarak tahsis edilecek.

AGİ Nedir?

2007 senesinden evvel vergi iade zarflarının yer edinmesinin yanı sıra bütün çalışanlar için sene boyunca olan alış verişleri esnasında toplanan fiş ile faturalar arasında zarfa koyarak iş yerleri içinde vergi iadesi olarak teslim ediliyordu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP