Altın Müjdeyi Bekliyor! Altını Olanlar Bugün Dikkat!

Altın Müjdeyi Bekliyor! Altını Olanlar Bugün Dikkat!

Altın yatırımcısı fiyatları etkileyen tüm gelişmeleri yakından takip ediyor. Altın fiyatlarını öncelikli olarak en çok etkileyecek gelişme hayata geçerse hızlı düşüşler yaşanabilir. Bugün açıklanacak olan o gelişmeye tüm piyasalar odaklandı. Nedir o gelişme? Uzmanların son altın yorumları ne? İnfo Yatırım araştırma biriminin teknik yorumu eşliğinde altında destek ve direnç seviyeleri haberimizin detayında.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Altın Müjdeyi Bekliyor! Altını Olanlar Bugün Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnfo Yatırım araştırma birimi altın ile ilgili teknik analizini yayınladı. Altını olanlar bugün yapılacak açıklamalar kilitlendi.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği rekor seviyeleri sonrasında içerisinde bulunduğumuz haftada aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren altın fiyatlarında piyasalar dün Amerika kanadından gelen ekonomik verileri takip etti. Gelen veriye göre Amerika’da işsizlik maaşı başvuruları geçtiğimiz hafta 1 milyon 106 bin olarak gerçekleşti. Ve beklentilerin üzerinde çıktı. Böylelikle son zamanlarda iş gücü piyasasında yaşanan toparlanmanın bir miktar mola verdiği görülmüş oldu.

Diğer yandan Çin Ticaret Bakanlığı; ABD ile ticaret anlaşmasına ilişkin görüşmelere yeniden başlanması konusunda anlaşma sağlandığı açıklamasında bulundu. Açıklamaya göre Çin ile ABD imzalanan ticaret anlaşmasında ilerlemeyi görüşmek üzere yakın zamanda bir görüşme gerçekleştirecek.

Faz1 anlaşmasına göre yetkililer 6 ayda bir toplanarak ilerlemeyi gözden geçirmeleri gerekiyor. Bu sebeple hafta sonu iki tarafın görüşme yapması planlanıyordu fakat bu görüşme ertelenmişti. Görüşmenin tekrar yapılmasında anlaşılması küresel piyasalarda risk iştahını artırdı. Bu da altında aşağı yönlü hareketlenmelere destek verdi.

Altın Teknik Destek ve Direnç Seviyeleri

XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1975.21 – 2015.80 – 2049.84 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1927.38 – 1906.98 – 1862.93 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı müjde ile altında aşırı oynaklık bekleniyor. Açıklanacak olan müjdenin büyüklüğüne göre tepkiler sertleşebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP