Altın Yatırımcısına Uyarı Yağıyor Son Gelişmeler Neler?
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Yatırımcısına Uyarı Yağıyor Son Gelişmeler Neler?

Altın Yatırımcısına Uyarı Yağıyor Son Gelişmeler Neler?

Altın yatırımcının gözü anlık veriler paylaşan tablolarda şu sıra. Dengesiz giden piyasa altını çok fazla etkiliyor. Bu durum piyasada panik oluştursa da uzmanlar uyarmadan geçmiyor. Uzmanlara göre küresel anlamda ve ülke bazında ekonomiyi belirleyen kurumların açıklaması beklenmeli. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Altın Yatırımcısına Uyarı Yağıyor Son Gelişmeler Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın bir süredir küresel olaylardan kaynaklı bir pusula şaşması yaşıyor. Trump ve Amerika seçimleri, korona ve aşı çalışmaları derken altın günlük takip edilmesi gereken bir maden halini aldı. Eskidende günlük takip edilmesi gerekiyordu ancak fazla iniş çıkışlı değildi. Şu dönemde dolardan kaynaklı bir hareketlenme söz konuşu. ABD’de hayata geçmesi beklenen teşvik paketi ile bu durumun az da olsa durulacağı öngörüler arasında. Fed Başkanının söylemleri de altının bu seyrine yön verecek gibi gözüküyor. İç piyasada ise durum pek farklı değil.

Stres Azaltan Yöntemler Üzerinde Duruluyor

Özellikle Merkez Bankasının çeşitli atılımları ile altının üzerindeki stresin azalması bekleniyor. Altın küresel piyasalar ve Türk piyasaları arasında var olan üçgende stresi azaltan taraf en çok kazanan taraf olacağı belirtiliyor. Ayrıca faizler üzerinde yapılacak ayarlar sayesinde doların da bundan olumlu etkileneceği konuşuluyor. Doların bu olumlu havası muhakkak ki altına yansıyacaktır. Uzmanlar burada altın sahibi olanlar ile altın alacak olanlara dikkat edin uyarında bulunuyor. Yapılan açıklamalar doğrultusunda ilk olarak yükselme trendi gösterecek altın kimseyi korkutmamalıdır. Bu yüzden anlık altın takibi işinizi çok kolaylaştıracaktır. Belli periyotlarla altını takip etmeniz olası kar- zarar dengesizliğinin önüne geçecektir. Çeyrek altınla beraber ons ve gram altın değerleri de anlık olarak takip edilmelidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP