DOLAR

32,5896

0.35%
EURO

34,8578

0.34%
ALTIN(gr)

2.496,73

0,51%
BİST 100

%
Deprem Kanal İstanbul Güzergahını Değiştirecek mi? İşte Sondakika Kanal İstanbul Gelişmesi
  • Finans 365
  • Finans
  • Deprem Kanal İstanbul Güzergahını Değiştirecek mi? İşte Sondakika Kanal İstanbul Gelişmesi

Deprem Kanal İstanbul Güzergahını Değiştirecek mi? İşte Sondakika Kanal İstanbul Gelişmesi

Deprem sonrası Kanal İstanbul’un haberleri yatırımcı ve çevre halkı tarafından dikkatle takip edilmeye başladı. Kanal İstanbul için son günlerde açıklama bekleyen İstanbul halkı deprem haberi sonrası Kanal İstanbul projesi güzergahından fay hattı geçiyor mu sorularının cevaplarını arıyor. Peki Kanal İstanbul’un güzergahı deprem sonrası değişecek mi? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Deprem Kanal İstanbul Güzergahını Değiştirecek mi? İşte Sondakika Kanal İstanbul Gelişmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüz yılın projesi olarak adlandırılan Kanal İstanbul Türkiye’de olduğu kadar tüm dünyada da ses getirmişti. Çalışmaları çok uzun süren projede güzergahlar belli oldu ve ihale yapılma aşamasına kadar gelindi. Türkiye’nin ünlü çimento firmasının sahibi Nihat Özdemir, Kanal İstanbul ihalesinin 2019’un ikinci yarısında yapılabilir açıklamasıyla gözler yetkililerden bir açıklama beklemiş ve heyecanlandırmıştı.

Sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında Kanal İstanbul’u İstanbul’un doğasına ve dokusuna ayrı buluyorum söylemi kafaları karıştırmıştı.

En son Silivri’de yaşanan deprem Kanal İstanbul yatırımcısı ve çevre halkı tarafından Kanal İstanbul fay hattı üzerinde mi kuruluyor sorularının yanın da deprem Kanal İstanbul güzergahını değiştirecek mi soruları vatandaş sosyal medyada sorulmaya başladı. Peki Kanal İstanbul fay hattı üzerinde mi?

Yapılan araştırmalara göre İstanbul’da bulunan en yakın fay hattı Marmara Denizi açıklarında ve 8 km uzaklıkta bulunan hat ve en yakın ilçe Adalar olarak görünüyor.

Kanal İstanbul güzergahı içerisinde herhangi bir fay hattı bulunmuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP