DOLAR

32,5845

0.11%
EURO

35,0321

0.46%
ALTIN(gr)

2.426,60

0,16%
BİST 100

%
Kaos gibi artıyor: İşsiz sayısı resmi rakama göre 4.7 milyona yükseldi!
  • Finans 365
  • Finans
  • Kaos gibi artıyor: İşsiz sayısı resmi rakama göre 4.7 milyona yükseldi!

Kaos gibi artıyor: İşsiz sayısı resmi rakama göre 4.7 milyona yükseldi!

Türkiye İstasistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayı işsizlik rakamını açıkladı. Türkiye'de işsizlik bir önceki yılın aynı dönemine göre %3.9 puan artış kaydetti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Kaos gibi artıyor: İşsiz sayısı resmi rakama göre 4.7 milyona yükseldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İstasistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan isşizlik oranı Türkiye’nin en büyük sorunları arasında görülen sorunlar arasında ilk sıraya geldi.

İşverenler sürekli olarak ”ekonomik kriz var” diyerek işçi çıkartırken, çalışanlar ise işsiz kalmanın endişesini yaşıyor.

Her an işsiz kalabileceğini düşünerek patronların her dediğine ‘evet’ demek zorunda kalan işçi sayısı da buna paralel olarak sürekli artış eğilimi gösteriyor.

Türkiye İstasistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre Türkiye’de çalışmak isteyen veya daha önce çalışan ancak işten çıkarılmış olan 4.7 milyon yetişkin insan var. Bu insanların iş bulamadığı ve işsiz olduğunu açıklayan Türkiye İstasistik Kurumu (TÜİK) işsizlik oranını ise %14.5 olarak açıkladı.

Gerçek rakamlar çok fazla!

Türkiye İstasistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlar resmi rakamlar olduğu için gerçek işsiz sayısının 6 milyonun üzerinde olduğu tahmin ediliyor. TÜİK değerlendirme kriterleri sınırlı olduğu için 4.7 milyon kişinin işsiz olduğunu açıklayabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP