DOLAR

32,5871

0.33%
EURO

34,8258

0.2%
ALTIN(gr)

2.507,96

0,96%
BİST 100

%
İŞKUR Kursa Katılan Herkese 17 Bin 200 TL Ödeme Yapacak, Başvuru Tarihi Yaklaşıyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • İŞKUR Kursa Katılan Herkese 17 Bin 200 TL Ödeme Yapacak, Başvuru Tarihi Yaklaşıyor

İŞKUR Kursa Katılan Herkese 17 Bin 200 TL Ödeme Yapacak, Başvuru Tarihi Yaklaşıyor

İçerisinde bulunduğumuz bu zorlu pandemi dönemi özellikle ekonomik anlamda kişilerin zorluk yaşamasına neden oldu. Haliyle farklı çalışmalar üzerine gidilmeye başlandı, bunlardan biri de işten ayrılan vatandaşlarımıza özel. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
İŞKUR Kursa Katılan Herkese 17 Bin 200 TL Ödeme Yapacak, Başvuru Tarihi Yaklaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dönemleri içinde ülkece ekonomi elbette sıkıntıya girdi ve işten çıkarılmak zorunda kalanlar oldu. İŞKUR bu durumun yol açtığı yaraları sarmak adına mesleki kurslar planladı, buna göre vatandaşlara yeni bir istihdam imkanı sağlanacak. Ayrıca bu kurslara katılan herkese 4 bin ila 17 bin Tl arasında bir ödeme de yapılacak.

Pandemi döneminde çeşitli nedenler yüzünden işinden olan vatandaşlar bu kurstan yararlanabilecek, kişiler hem istihdam kazanacak hem de belirli bir ücret ödenecek. Çalışma Bakanlığı önderliğinde yürütülen çalışmada İŞKUR bu kişilere gerekli kursları verecek ardından ödemeleri gerçekleştirilecek. Ödemeler günlük olarak yapılacak yani günlük 95 Tl verilecek, aylık ise 400 Tl destek ödemesi yapılacak. Kursiyerlere yapılacak olan ödemeler 35-95 Tl arasında değişebilecek.

Peki Şartları Neler?

Peki bu kurslardan yararlanmak istiyorsanız hangi şartları tamamlamanız gerekiyor?

  • Kursa düzenli katılım sağlamak
  • Emekli olmamak
  • Kursun ilgili koşullarına uyum sağlamak
  • İŞKUR’da işsizlik kaydı olması
  • 15 yaşından büyük olmak

Bakıldığında aslında çoğu vatandaşın rahatlıkla katılabileceği bir uygulama, detaylı bilgi için İŞKUR resmi hesabını da ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca sektöre göre farklı ödemeler yapılıyor. Yani sanayi sektörü için 60, geleneksel mesleki eğitim kursları için 40 Tl veriliyor. Birde ekstra cep harçlığı olarak 95 Tl ödeme yapılıyor. Vatandaşa bu zor dönemde çok iyi gelecek olan kurslar 160 gün boyunca devam zorunluluğu bulunduruyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP