DOLAR

32,4976

0.25%
EURO

34,5816

0.23%
ALTIN(gr)

2.498,70

0,64%
BİST 100

%
TBB’den açıklama

TBB’den açıklama

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) kamuoyunda yeni çıkan faiz oranları ile ilgili haberler sonrası açıklama yaptı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
TBB’den açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Türk bankalarının artan maliyetleri kredi faizlerine yansıttığı haberlerinin güncel olmadığı, geçmişte alınan faiz kararı olduğunu açıkladı.

Ziraat Bankası geçtiğimiz 1.5 hafta süreden kısa bir süre önce %1.53 olan kredi faizlerini %1.75 seviyesine yükseltmişti.

Kredi faizlerinin yükselmesi Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklama sonrası kafa karıştırırken, kredi faizlerinin son dönemde arttığı ve bunun hükümetinde bildiği bir konu olduğu biliniyor.

TBB “Haberde faiz oranlarında farklı zamanlarda ve farklı nedenlere dayalı olarak ortaya çıkan gerçekleşmeler, sanki güncelmiş gibi aktarılmakta, yetkili olup olmadığı belli olmayan kişilere atfen faiz oranlarının ileriye yönelik seyri konusunda beklentileri yönlendirici ve genellemelerin yapıldığı değerlendirmelere yer verilmiştir. Diğer taraftan, bankalarımız da dahil olmak üzere hepimizin yüksek sağduyu ile hareket etmesi, karar verirken sonuçlarını çok yönlü olarak analize tabi tutması gerekmektedir. Bu yaklaşımla, piyasa kuralları ve düzenlemeler çerçevesinde mevduat ve kredi faiz oranlarının belirlenmesinde, içinden geçmekte olduğumuz dönemin şartları ile iç ve dış piyasalardaki gelişmeler bir bütün olarak gözetilmelidir.”​​​​​​ açıklamasını yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP