Hayvancılıkla Uğraşan Vatandaşlara Müjde!

Hayvancılıkla Uğraşan Vatandaşlara Müjde!

On birlerce buzağı yetiştiren vatandaşlar, buzağı desteklerinin ne zaman yatacağına dair araştırmalarını sürdürüyor. 2021 buzağı destekleri ne zaman yatacağına ilişkin ön görü yazımızı sizler için derledik. Peki, buzağı destekleri ne zaman yatacak? Buzağı desteklerine zam olacak mı? Detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Hayvancılıkla Uğraşan Vatandaşlara Müjde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 buzağı desteklerinin buzağı yetiştiriciliği yapan vatandaşların sık sık araştırdığı konu. Bu konuya yanıt arayan vatandaşlar için haberimizi derledik.

2021 Buzağı Destekleri Sıklıkla Araştırılıyor

Buzağı yetiştiren vatandaşların beklediği desteklere ilişkin araştırmalar sıklıkla devam ediyor. Buzağı destek ödemeleri her yıl olduğu gibi bu sene de vatandaşların yüreğine su serpti. Bu destekler tarımsal faaliyetlerin kalkındırmaya olanak sağlayacak.

2021 Buzağı Destekleri Ne Zaman Ödenecek?

Geçtiğimiz sene ocak ayının son günlerinde yapılan 2. Faz buzağı destek ödeneklerinin bu sene de aynı tarih aralıkların da yapılacağı tahmin ediliyor. Yani 2021 yılının ocak ayının son haftası olarak tahmin ediliyor. Yapılacak olan ödemeler belirli aralıklarla TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak. Son hanesi 0 olan vatandaşlar 29 Ocak tarihinde kalan ödemeler ise birer hafta arayla olacak.

Buzağı Destekleri Ne Kadar Olacak?

Buzağı desteklerine yaklaşık yüzde 15 ile yüzde 16 oranları arasında zam olacağı tahmin ediliyor. Bu oranların enflasyon oranlarına göre değişiklik gösterebileceği de uzmanlar tarafından bildiriliyor.

4 Ay ve üzeri buzağılar için 400TL ile 410TL arasında,

Soy kütüğüne kayıtlı olan için 575 ile 585TL arası,

Sperma kontrollü boğanın yavrusu için ise yaklaşık olarak 65TL,

Yetiştiricilik bölgeleri için 230 ile 235TL arasında buzağı destekleri sağlanmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP