DOLAR

32,5488

0.21%
EURO

34,7279

-0.1%
ALTIN(gr)

2.488,53

0,19%
BİST 100

%
Ticaret Bakanı Pekcan Katıldığı Toplantıda Konuşma Yaptı
  • Finans 365
  • Finans
  • Ticaret Bakanı Pekcan Katıldığı Toplantıda Konuşma Yaptı

Ticaret Bakanı Pekcan Katıldığı Toplantıda Konuşma Yaptı

Ticaret Bakanı Pekcan, katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada 185 aktif proje yürütülüyor İfadelerini kaydetti. Konu ile ilgili detaylar haberimize...

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Ticaret Bakanı Pekcan Katıldığı Toplantıda Konuşma Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Pekcan, 5. Kümelenme Toplantısına katıldı. Bakan Pekcan Ticaret Bakanlığı Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmasında, “Bugün geldiğimiz noktada 373 UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) projesi destek kapsamına alınmış bulunmaktadır. Amacımız, firmalarımızı bir araya getirerek rekabet gücü kazanmalarını sağlamak, uluslararası arenada daha güçlü bir Türkiye ile var olmaktır. İş dünyamızın değerli temsilcileri tarafından yürütülen başarılı UR-GE projelerini gördükçe bakanlık olarak ne kadar doğru bir iş yapılmış olduğunu görüyoruz. UR-GE projelerimiz, nükleer enerji sanayinden yaş meyve-sebze, tekstil, elektrik, elektronik, tohum, mücevherata kadar geniş bir sektör yelpazesine sahiptir.” İfadelerini kaydetti.

BAKAN PEKCAN KONUŞMALARININ DERVAMINDA UR-GE İLE KOBİ’YE DE YER VERDİ

Bakan Pekcan konuşmalarının devamında, “47 ilimizde UR-GE faaliyetlerimiz yürütülmektedir. Bakanlık olarak UR-GE projesi olmayan il kalmaması, projenin tüm ülkemize yayılması yönünde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar 217 kuruluşumuzun 373 projesi arasından 188 proje tamamlanmış, 185 proje aktif olarak yürütülmektedir. Bu projeler kapsamında 8 bin 196 KOBİ’mizin her biri için teker teker analizler yapılmış, KOBİ’lerimizi ihracatçı olmak, pazarda tutunmak için neye ihtiyaçları olduğu tespit edilmiş, bu doğrultuda KOBİ’lerimizin ihtiyaçlarını gidermek için eğitimler ve danışmanlık hizmetleri verilmiştir.” ifadelerini vurguladı.

Bakan Pekcan, “Son 8 yılda bakanlık olarak 158.5 milyon TL bütçe ile ihtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık, tanıtım, yurt dışı pazarlama, bireysel danışmanlık faaliyetleri gerçekleştirilmiş, yüzün üzerinde de istihdam sağlanmış bulunmaktadır. Ülkemizi küresel ekonomik arenada rekabetçi konuma ihracatımızı arttırmak, firmalarımızın birçok başarı hikayesine tanık olmak istiyoruz. Bunun için UR-GE ile KOBİ’lerimizin rekabet gücü kazanmalarını sağlamaya ve onlara destek vermeye devam edeceğiz” İfadelerini kaydederek konuşmasını tamamladı.

Önemli gelişmelerden ve son dakika haberlerinden anlık bildirim almak için uygulmamızı indirin:

Android Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

İOS Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP