Kredi kartı çıkartınca kredi notu düşer mi?

Kredi kartı çıkartınca kredi notu düşer mi?

Kredi notunun ne zaman düştüğü konusunda çoğu insan kredi kartı çıkartınca kredi notunun düşüp düşmediğini merak etmektedir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:01
Kredi kartı çıkartınca kredi notu düşer mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartı tüketiciler için artık vazgeçilmez bir ürün oldu. Tüketiciler, kredi kartı almak ve kredi kartı limitini arttırmak için sürekli olarak banklalara başvururken, bankalarda eve teslim kredi kartı vermeye başladı.

Kredi kartının başvuru sonrası onaylanmaması durumunda kredi notu düşer mi konusu da sık sık gündeme gelmeye başladı. Evet, kredi kartının onaylanmaması durumunda kredi notunda az da olsa bir düşüş olacaktır.

Bankalar Findeks kredi notu servisine kredi kartı başvurusu yaptığınızı bildirir ve Findeks bu başvurunun olumsuz olarak sonuç aldığının bilgisini 1 ay sonra aldıktan hemen sonra kredi notunuzu eğer olumlu bir pozitif gelişme olmadıysa düşürecektir.

Bankalar kredi kartı onayı vermesi durumunda bile kredi notunuz düşecektir.

Onay aldıktan sonra 1 ay içerisinde kredi kartı limitiniz kadar kredi kullanmış olmayacaksınız ancak bankalara göre bu limit size tanınan bir kredi limitinden farkız olacağından öttürü Findeks kredi notu düşer.

Kredi notunun kredi kartı başvurusunun ardından en fazla %20 düştüğü ve daha düşmediği bilinmeli, eğer daha fazla düşüş var ise bunun kredi kartı başvurusundan dolayı veya kredi kartı aldığınızdan ötürü değil, finansal konularda yaşanan sıkıntıdan dolayı olduğu konusunu gözden geçirmelisiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP