DOLAR

32,5740

0.09%
EURO

35,0694

0.44%
ALTIN(gr)

2.427,01

0,18%
BİST 100

%
Devlet İş Arayan Vatandaşlara Masraflar İçin 725 TL İş Arama Desteği Ödüyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Devlet İş Arayan Vatandaşlara Masraflar İçin 725 TL İş Arama Desteği Ödüyor

Devlet İş Arayan Vatandaşlara Masraflar İçin 725 TL İş Arama Desteği Ödüyor

Devlet iş arayan vatandaşlara yol ve diğer masrafları için iş arama desteği sağlıyor. Devlet tarafından sağlanan iş arama desteğini almak için gerekli olan koşullar ve koşulları sağlayan vatandaşların yapmaları gereken işlemleri ayrıntılı olarak sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Devlet İş Arayan Vatandaşlara Masraflar İçin 725 TL İş Arama Desteği Ödüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet çok sayıda alanda olduğu gibi iş arayan vatandaşlara da maddi destek sağlıyor.

Devlet tarafından sağlanan bu maddi desteklerin bazında bazı koşullar bulunurken bazı maddi destekler için ise vatandaşlardan koşul talep edilmiyor. İş arayan vatandaşlara sağlanan İş Arama ve Bulma Desteği için ise vatandaşların sağlamaları gereken bazı koşullar bulunuyor.

İşte o koşullar ve vatandaşların alabilecekleri destek miktarı.

DEVLETTEN İŞ ARAMA VE BULMA DESTEĞİ

İşsizlik sorunuyla boğuşan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına devlet çeşitli şekillerde destekler sağlıyor. İşsiz vatandaşları ilgilendiren bu desteklerin başında ise İş Arama ve Bulma Desteği geliyor. Bu destek ile iş arayan vatandaşlara iş görüşmesine gitmesi halinde işe başvuru/kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderlerin masrafları için maddi destek sağlanıyor. Bu destek yılda 3 defaya kadar alınabiliyor. En az 40 TL ödenen destek en fazla ise 100 TL olarak ödeniyor. Ayrıca bu destekten faydalanan vatandaşlara işe yerleşmesi durumunda bir yılda bir defa olmak üzere asgarin ücretin üçte biri oranında bir destek daha sağlanıyor. 2018 yılı için bu tutar ise 625 TL.

İş Arama ve Bulma Desteği’nden faydalanan bu kişilerin işe yerleşmeleri durumunda eğitim ve sağlık yardımları da kesilmiyor. İşe düzenli olarak devam edenlere sosyal yardımlarda öncelik veriliyor. Böylece vatandaşlar 725 TL’ye ulaşan masraf desteğinin sahibi oluyorlar.

KİMLER NASIL ALABİLİR?

Devlet tarafından sağlanan ve 725 TL’ye kadar ulaşan İş Arama ve Bulma Desteğini almak isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca sağlanan sosyal yardımlardan faydalanıyor olması şartı bulunuyor. Bu kapsamda Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından sağlanan gelir testine girmiş olan vatandaşlara bu destek sağlanıyor.

İş Arama ve Bulma Desteği için vatandaşların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından ve Kaymakamlıklardan başvurularını yapmaları yeterli oluyor.

Bu tür devlet desteklerinden sürekli haberdar olmak için bizleri takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP