DOLAR

32,4534

0.12%
EURO

34,5061

0.02%
ALTIN(gr)

2.476,05

-0,27%
BİST 100

%
Halk Bank’tan Flaş Açıklama 225 Bin TL Alacak Olan Esnaf ATM’ye Koştu
  • Finans 365
  • Finans
  • Halk Bank’tan Flaş Açıklama 225 Bin TL Alacak Olan Esnaf ATM’ye Koştu

Halk Bank’tan Flaş Açıklama 225 Bin TL Alacak Olan Esnaf ATM’ye Koştu

Esnafa kredi vermeye hazırlanan Halk Bak yeni bir kredi kampanyasının daha duyurunu yaptı. Buna göre 125 bin TL’den başlayan krediler verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Halk Bank’tan Flaş Açıklama 225 Bin TL Alacak Olan Esnaf ATM’ye Koştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre verilmesi planlanan krediler sadece esnafları kapsayacak. Daha önceki kredi kampanyaları vatandaşları kapsasa da yeni kredi kampanyasından esnafların faydalanması bekleniyor. Esnafların Halk Bankasından kredi alması için de gerekli olan şart kredi alınacak tarihten itibaren 3 ay önc4esine kadara devamlı esnaflık faaliyetlerini sürdürmesi olarak açıklandı. Bundan dolayı 2 ay önce ya da 1 ay öncesinde dükkan açıp bekleyen vatandaşlar bankanın kredi kampanyasından yararlanamayacak. Açıklamanın devamında geri ödeme şartları da izah edildi. Buna göre 60 aya varan vade seçeneklerinin konuşulduğu belirtildi. Geri ödemesiz bir süre belirlemeyen banka ödeme planına hemen başlayacak.

Banka Emin Olmak İsteyebilir

Başvurular online olarak gerçekleşeceği gibi yüz yüze de başvuru yapılabilecek. Bu noktada banka kısıtlamaya gitmedi. Yapılan bir diğer açıklama ise başvuru belgelerine dair oldu. Başvuru belgelerinin içinden en önemlisi kişinin esnaf olduğunu kanıtlayan belgeler olarak belirtildi. Bu bağlamda Esnaf Odasından alınacak ilgili bir evrak ya da vergi levhası vatandaşın esnaf olduğuna dair delil teşkil edecek. Ancak bu belgeler yoksa vatandaş esnaf kredisinden faydalanamayacak. Banka, vatandaş isterse başka bankalara yönlendirebilecek. Başvuruların yapılmasının ardından ilgililer tarafından ekip yollanmak suretiyle iş yeri denetimi yapılabilir. İş yerinin var olması ve aktif şekilde çalışmış olması banka için çok önemli. Banka bu durumda esnafa kredi verecek ve esnek vade seçenekleriyle ödeme paketi oluşturacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP