Kredi faizlerinin yükselmesi vatandaşı sıkıştırıyor!
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi faizlerinin yükselmesi vatandaşı sıkıştırıyor!

Kredi faizlerinin yükselmesi vatandaşı sıkıştırıyor!

Ziraat Bankası ve VakıfBank kredi faizleri en düşük olan bankalardı. Kısa süre önce kredi faizlerini yükselten 2 banka ile beraber Türkiye'de kredi çekmek fakir ve orta gelire sahip olan vatandaşlar için neredeyse imkansız oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Kredi faizlerinin yükselmesi vatandaşı sıkıştırıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

4 yıl vadeli 40.000 TL çekip 80.000 TL ödemek desek? Evet, eskiden 2 kat faizi mafyalarda görürdük ancak artık bankalarda görebiliyor ve kredi kullanmak istediğimizde 2 kat faiz ödemek zorunda kalmak zorunda kalıyouz.

Hükümetin banakları durduramaması ve devlet bankası olan ve tüm kontrolü yine hükümette olan Ziraat Bankası’nın faizleri %1.75 TL seviysine yükseltmesi ile kredi faizlerinin gelecek haftalarda %2.49’ları da aşarak %3’leri görmesi bekleniyor.

DenizBank bugün ihtiyaç kredisini %2.49 oranı ile veriyor ve bu oranın yükselmesi çok kısa sürebilir.

Bankaların kredi faizlerinin çok büyük oranda yükselmesi nedeni ile vatandaşların kredi çekerken aylık ödeme oranı ve toplam geri ödeme oranı ile sigorta ödemeleri daha fazla artarak yeni bir rekor kırıyor. Dünyada en yüksek kredi faizlerinin uygulandığı Türkiye ile en düşük kredi faizlerinin uygulandığı ülkeler arasında büyük uçurum kadar fark var.

Kredi faizlerinin düşük olduğu ABD ve Japonya gibi ülkelerde kredi çeken bir insan aylık olarak 1.000 TL ödeme yaptığı bir krediye aynı krediyi Türkiye’de çekmek isterse 1.600 TL veya daha fazla ödeme yapmak ve neredeyse 2 kat fark ödemek zorunda kalabiliyoruz. Bazen bu 1.000 TL diğer ülkede ödenen kredi Türkiye’de 2.000 TL’yİ %2.49 faz oranında geçerek yeni bir rekor kırabiliyor.

Ekonomik durum buyken, kredi faizlerinin artması beklentisi var.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP