DOLAR

32,3527

0.26%
EURO

35,1696

0.02%
ALTIN(gr)

2.304,37

1,19%
BİST 100

%
Reddit Forum Kurallarını Değiştiriyor

Reddit Forum Kurallarını Değiştiriyor

Reddit internet sitesinin forum bölümü, kripto paralar, kripto para piyasaları ve bir bütün olarak sanal paralar hakkında gerçekleştirilen en etkili, en kapsamlı ve en öğretici tartışmaların yapıldığı yer olarak gösteriliyor ve biliniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Reddit Forum Kurallarını Değiştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Forum özelliğinin yanı sıra birden fazla yayını da alan ve bu yayınları okuyucuları ile buluşturan Reddit, son dönemde bir çok bilgi kirliliğine de maruz kalmıştı. Bu konu çerçevesinde harekete geçen Reddit moderatörleri, Reddit sayfasının daha sağlam ve daha iyi bir şekilde organize edilebilmesi için bir takım kurallar ile şekillendirilmesinin efektif olacağını düşündüler.

Önemli Kural Değişiklikleri

adamsc1 kullanıcı adına sahip olan bir Reddit forumu moderatörü, geçtiğimiz Salı günü yayımlanan ve sabit bir şekilde Reddit’ten verilen yayında, yumuşak bir geçiş yöntemi ile yeni kurallara geçileceğini ve böylelikle ciddi bir mağduriyet yaşanmadan rahat bir geçiş yapılacağını ifade etti. adamsc1 tarafından gerçekleştirilen açıklamada, son zamanlarda kripto para kullanımındaki muazzam artışa, böylelikle yeni kullanıcıların devreye girmesine, şirketlerin bile buna atılım yapmasına ve bunun yaşattığı yoğunluklara değinildi. Ortaya çıkan yeni kullanıcı sayısının yüz binin üzerinde olduğu belirtilen açıklamalarda, bunun önemli, güzel ve heyecan verici olduğuna, ancak bir takım zorlukları da beraberinde getirdiğine değinildi.

Amaç Manipülasyon ve Bilgi Kirliliğinin Önüne Geçmek

Reddit forumunda yapılan kural değişikliklerinin amacının, esas itibari ile asılsız, gerçek dışı ve kalitesiz olan bilgilerin yayılmasının önüne geçmek olduğu belirtilen açıklamalarda, mevcut kuralların kaotik bir ortama fazlasıyla uygun olduğuna ve içerisinde barındırdığı boşlukların buna fazlasıyla uygun olduğuna değinildi. Bu boşluklar yüzünden kullanıcıların basit bir şekilde manipüle edilebildiğine değinen Reddit moderatörü, böylelikle kullanıcıların çeşitli amaçlar doğrultusunda kandırıldıklarını belirtti. Söz konusu kural değişikliği ile FUD tipindeki, gerçekten uzak, yapay ve sansasyonel haberlerinde önüne geçileceğini ve bilgi kirliliğinden, şüpheden ve kaostan böylelikle uzaklaşılacağına inandığını ifade eden Reddit moderatörü, fudlar ve komedi mesajlarının nitelikli haberlerin önüne geçtiğini, böylelikle de verimli tartışmaların önlendiğini, Reddit forumunun imajının da bundan zararlı çıktığını ve söz konusu düzenlemeler ile bunların tamamının önüne geçilebileceğini bildirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP