DOLAR

32,3679

0.14%
EURO

34,9716

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,11

0,21%
BİST 100

%
ABD: Türkiye ve diğer ülkeler İran’dan ithalat yapamayacak!
  • Finans 365
  • Finans
  • ABD: Türkiye ve diğer ülkeler İran’dan ithalat yapamayacak!

ABD: Türkiye ve diğer ülkeler İran’dan ithalat yapamayacak!

Beyaz Saray, 2 Mayıs'ta son bulacak olan İran'dan petrol ithalatının sonlandırılacağı ve İran'ın yalnızlığa mahkum edilecek olduğunu açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
ABD: Türkiye ve diğer ülkeler İran’dan ithalat yapamayacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Beyaz Saray’dan bugün yapılan petrol ithalatı açıklaması Çin dahil tüm ithalat muafiyeti tanınan ülkeleri endişelendirdi.

Beyaz Saray basın sözcülüğü açıklama yaparak İran’ın hiçbir ürünü ihracat yapamayacağını ve İran’dan hiçbir ülkenin ithalat yapamayacağını açıkladı.

Beyaz Saray, “ABD, Suudi Arabistan ve BAE global petrol piyasalarına yeterli arz sağlama taahhütlerine bağlılar. Muafiyetlerin sona erdirilmesi, İran petrol ihracatını sıfıra indirmeyi amaçlıyor. İran petrolü piyasadan çekildiğinde global talebin karşılanması için zamanında adım atılması yönünde BAE ve Suudi Arabistan ile anlaştık” dedi.

ABD’nin Türkiye, Çin, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Hindistan, İtalya ve Yunanistan’a 2 Mayıs’a kadar tanımış olduğu sınırlı muafiyetin sona ermesi ile Türkiye ve diğer ülkelerde petrol ile ilgili bir problem olmayacağı tahmin ediliyor.

ABD’nin ve BAE, Suudi Arabistan’ın petrol üretimini artırarak İran’ın yerini alacağı ve daha fazla üretim yaparak global petrol fiyatlarını yükselmesini engelleyecek olduğu açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP