Emekliye Beklenen Müjde Geldi! Artık Para Ödemeyecek

Emekliye Beklenen Müjde Geldi! Artık Para Ödemeyecek

Emekliler ve milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emlak vergisi döneminde ikinci taksit ödemeleri alınmaya başlandı. Ev hanımları ve emekliler ile birlikte engelli bireylerde belirli şartları sağlamaları karşılığında vergiden muaf tutulacak.. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Emekliye Beklenen Müjde Geldi! Artık Para Ödemeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev sahipleri ikinci dönemi başlayan emlak vergisi ödemeleri için kara kara düşünürken, covid-19 salgını ile beraber ekonomide ki durgunluk ev sahiplerini de vurdu. Belediyelere zorunlu şekilde ödemeleri gereken emlak vergisinden emekliler ve ev hanımlarının yanı sıra engelli vatandaşlar ve geliri olmayan vatandaşlarda belirli koşullarla muaf tutulacak.

Peki Kimler Emlak Vergisi Ödemeyecek?

Covid-19 salgını nedeniyle geliri olmayanlar ve bunu belgeler eşliğinde devlete kanıtlayanlar ve emekliler olmak üzere her kesimden vatandaşı kapsamaktadır. Engelliler, gaziler, şehit eşlerini de kapsayan muaf işlemlerinde başvurular online olarak gerçekleştirilecek.

Ev 200 metrekareyi geçmiyorsa, ilgili kişilerden vergi talep edilmeyecek. Birden fazla hissesi olan, emekliyken halen çalışmaya devam eden vatandaşlar ne yazık ki bu durumdan faydalanamıyor.

Evin Hissesi İki Kişiye Aitse Ne Yapılmalı?

200 metrekare bir evin birden fazla hissedarı varsa, hisse oranı kadar vergiden muaf tutulacağı gelen bilgiler arasında.

Yurt Dışından Emekli Oldum Vergi Öder Miyim?

Vergi muaflığından sadece Türkiye’de bulunan sosyal kurumlardan emekli olanlar faydalanabilecek. Yurt dışından emekli olanlar bu düzene ne yazık ki dahil değil.

Evimde Kiracım Var Vergiden Muaf Olur Muyum?

Evinizde kiracınızın olması bu haktan yararlanmanıza engel değil. Gerekli şartları sağlamanız durumunda eviniz boş olsun veya kiracınız olsun vergi muaflığından faydalanabileceksiniz.

Nasıl Başvuru Yaparım?

İlgili şehrin belediyelerine giderek, meskenin kendilerine ait olduğunu ve gerekli evrakları iletmeleri halinde vergiden muaf olabilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP