Konut Kredisindeki Faiz İndirimi Görenleri Şaşırttı Faiz Oranlarındaki Son Durum Nasıl?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Konut Kredisindeki Faiz İndirimi Görenleri Şaşırttı Faiz Oranlarındaki Son Durum Nasıl?

Konut Kredisindeki Faiz İndirimi Görenleri Şaşırttı Faiz Oranlarındaki Son Durum Nasıl?

Merkez Bankası son yaşana gelişmelerin ardından bankalara faizleri düşürün çağrısı yaptı. Bankaların birçoğu bu çağrıya kulak vererek oranlarda güncellemeye gidecek. Bir kısım bankalar ise güncellemeyi hemen gerçekleştirdi. Gözle görülür faiz oranları indirimi en çok konut kredisi alacaklara yarayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Konut Kredisindeki Faiz İndirimi Görenleri Şaşırttı Faiz Oranlarındaki Son Durum Nasıl?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Faiz Oranlarında Beklenen Güncelleme Yapıldı

Merkez Bankası art arda toplantılar yapmaya devam ediyor. Yapılan toplantılar neticesinde faiz indirimlerinin kesinleştiği belirtildi. Bu durum bankaları yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankasının faiz oranlarını indirin talimatından sonra ilk hamle ING Bank’tan geldi. ING Bank konut kredilerindeki faiz oranlarını %1’in altına indirdi. Ev almak için kredi çekecek olan vatandaşlar bu değişikliği bankanın sitesinden görebilecek. Her durum için kredi kampanyaları oluşturan banka Konut Kredisi başlığı altında tüm verileri yenileyerek müşterilerine sundu. Kredi çekecek kişilerin bu araştırmayı dikkatle yapması kendilerine uygun faiz oranları ile işlemler yapması tavsiye ediliyor.

Birçok banka faiz oranlarının maksimum %1 oranına kadar çekebildi. Merkez Bankasının 75 baz puan ile indirime gitmesi bankaların bu indirimini de yetersiz kıldı. ING Bank’ın konut kredisinin faiz oranını %1’in altına çekmesiyle beraber Merkez Bankası’nın da beklentisi karşılanmış oldu. Kamu bankalarından sonra yapılan bu hamle ile vatandaş rahatlıkla konut kredisi çekebilecek. Kamuoyuna açıklanan %0.94 faiz oranı tüm konut alımlarını kapsıyor. Vatandaş ister yeni bir konut alsın ister eski aynı faiz oranları ile işlem yapabilecek. ING Bank’ın bu girişiminden sonra diğer bankaların da aynı şekilde faiz oranında indirime gideceği tahmin ediliyor. %0.90 ‘a kadar indirimlerin söz konusuolabileceğikonuşuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP