DOLAR

32,3810

0.12%
EURO

35,1050

-0.08%
ALTIN(gr)

2.322,13

0,14%
BİST 100

%
Borsada Düşüş Devam Edecek mi? Borsada Kim Satış Yapıyor! (Mal Çıkıyorlar)
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsada Düşüş Devam Edecek mi? Borsada Kim Satış Yapıyor! (Mal Çıkıyorlar)

Borsada Düşüş Devam Edecek mi? Borsada Kim Satış Yapıyor! (Mal Çıkıyorlar)

Borsa İstanbul günlerdir yükselişini sürdürürken bu hafta düşüşe geçti ve 100 bin barajının altında düştü. Borsada düşüş devam edecek mi? Yatırımcıların borsa takipçileri bu sorunun cevabı araştırmaya devam ediyor. Peki borsa neden düşüyor? İşte analistlerin ve aracı kurumların günlük borsa yorumları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
Borsada Düşüş Devam Edecek mi? Borsada Kim Satış Yapıyor! (Mal Çıkıyorlar)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Piyasaların gözü bu hafta açıklanan FED faiz kararlarına çevrilmişti. FED’in 25 puan faiz indiriminin ardından piyasalarda riskli varlıklara olan talebin artması beklenirken tam tersi yönde hareket başladı. Küresel piyasalarda tedirginlik hakin oldu. İç piyasalarda BDDK enerji sektörüne bağlı kredileri batık kredi olarak görmesi bankacılık sektörü hisselerinde satışa sebep oldu. Geçtiğimiz hafta yükseliş trendinde olan endeks yeniden düşüşe geçti ve bugün 100 bin seviyesinin altına düştü.

Küresel piyasalarda risk iştahını düşüren en önemli veri FED’in güvercin tutumuna bağlı açıklamalardan kaçınması oldu. FED üyeleri arasında başlayan ayrışma yıl sonunda yeniden faiz indirimi sinyallerini kaçınılmaz kıldı.

BİST lokomotif hisseleri arasında yer alan bankacılık hisseleri iki aydır merkez bankası faiz indirimleri ile düşüşe geçerken BDDK son kararı yine bankacılık hisselerinde satış getirdi.

Diğer yandan Rusya ve ABD arasında başlaması muhtemel gerilim piyasaları yeniden tedirgin bir havaya soktu. ABD ve Çin arasında yeniden ticari görüşmelerin başlayacağının açıklanması Çin Merkez Bankasını faiz indirimine götürdü.

Borsa İstanbul’da bugün ve gelecek hafta başı ayı konjektörde devam edilmesi halinde düşüş bekleyen analistler, eylül ayında bist 100 endeksin temkinli olma uyarısında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP