DOLAR

32,3865

0.19%
EURO

35,0586

-0.1%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,25%
BİST 100

%
Ek Ödemede Oranlar Değişiyor Mu? Son Durum Emekliye Nasıl Yansıyacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ek Ödemede Oranlar Değişiyor Mu? Son Durum Emekliye Nasıl Yansıyacak?

Ek Ödemede Oranlar Değişiyor Mu? Son Durum Emekliye Nasıl Yansıyacak?

Emekliler her ay ek ödeme alarak maaşlarını dengeliyorlar. Planlanan düzenlemeye göre ek ödemedeki oranların değişmesi planlanıyor. Önceden %4 olarak hesaplanan ek ödemeler yeni düzenleme ile %10’ çıkarılması öngörülüyor. Bu şekilde pandemiden kaynaklı işsizliğin oluşturduğu zorlukların da aşılması bekleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Ek Ödemede Oranlar Değişiyor Mu? Son Durum Emekliye Nasıl Yansıyacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oranların emeklinin lehine değişmesi ile 361 liraya kadar artışın olması bekleniyor.SSK ve BağKurluayırmaksızın gerçekleşecek bu artışın sene bitmeden gündeme geleceği konuşuluyor. TÜED’in teklifi ile gündem olan ek ödemede yüzde değişimi birçok emekliyi de sevindirdi. Artan enflasyonla beraber maaşların yetmediğini belirten TÜED sosyal devlet bünyesinde buna bir çözümün bulunabileceğini sözlerine ekledi. Pandemi süreciyle beraber ek iş bulmanın yolları da kapandı. Ayrıca sağlık sorunları da bu dönemde

artış gösterdiğinden hiçbir şekilde ek mesai mümkün olmuyor.

Ek Ödemelerdeki Artış Emekliyi Sevindirecek

Devlet bu çağrıya sessiz kalmayarak ek ödemede yüzde artışını değerlendirecek. Planlanana göre ek ödemenin oranı %4’ten %10’a çıkarılacak. Böylelikle bu durum maaşlara en fazla 361 TL olacak şekildeolumlu yansıyacak. Yansıma ile beraber en yüksek emekli maaşı olan 6028 TL maaşın aldığı ek ödeme olan 242 TL 603 TL olarak artış gösterecek. Yaşam standartlarının korunmasına öncelik gösterilmesi gerektiğini belirten Tüm Emekliler Derneği ilgililerden bu düzenlemenin hızlandırılmasını talep etti. Pandemiden kaynaklı sosyal mesafe uyarınca toplantıların uzun süreler yapılması yapılsa dahi az katılımlı ve kısa süreli olması ile emekliler bir hayli geriliyor. Ancak gerek meslek örgütleri gerek ilgililer hızlı şekilde düzenlemeyi hayata geçireceklerine dair sinyaller veriyor. Yıl bitmeden elde somut bir gelişmenin olacağının altı ısrarla çiziliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP