DOLAR

32,5078

0.28%
EURO

34,5850

0.24%
ALTIN(gr)

2.491,38

0,35%
BİST 100

%
AB Komisyonu: ABD’ye 20 milyar dolarlık misilleme vergisi uygulayacağız!
  • Finans 365
  • Finans
  • AB Komisyonu: ABD’ye 20 milyar dolarlık misilleme vergisi uygulayacağız!

AB Komisyonu: ABD’ye 20 milyar dolarlık misilleme vergisi uygulayacağız!

AB Komisyonu, DTÖ'de devam eden Boeing davası nedeniyle ABD'ye 20 milyar dolar vergi misillemesinde bulunacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
AB Komisyonu: ABD’ye 20 milyar dolarlık misilleme vergisi uygulayacağız!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB Komisyonu, ABD’nin Boeing davasında Boeing’in yanında durması ve avantaj sağlaması nedeniyle ABD’ye 20 milyar dolar değerinde ürünlerine vergi misillemesi uygulayacak olduklarını açıkladı.

ABD ve AB arasıda son dönemde ekonomik yaptırım ve vergi tartışmaları sürerken Başkan Donald Trump yönetiminin ticaret savaşlarına istekli olması ve sürekli olarak bu konuda yeni bir takım vergiler uygulama isteğinde bulunması Çin başta olmak üzere birçok ülke için risk olarak görülüyor.

AB Komisyonu’ndan yapılan resmi açıklamada deniz ürünleri, peynir, sebze, meyve, kuru yemiş, kahve, mısır gevreği, yağ, çikolata, ketçap, alkollü içecekler, sirke, tütün, çanta, valiz, kürek, traktör, motosiklet parçaları, helikopter, oyun konsolu gibi yüzlerce ürüne ithalat vergisi uygulanacak olduğunu açıkladı.

Başkan Trump yönetiminin bu misillemeye çok daha fazla yüksek vergi ile karşılık vermesi beklenirken, bu vergilerin AB’de ürün fiyatlarının artmasına ve buna bağlı olarak enflasyonun artmasına sebep olabileceği iddia edildi.

ABD’nin vergi yaptırımları konusunda AB’ye karşı değil ancak Çin’e karşı sert bir takım yaptırımlar uygulaması ticaret savaşlarının başlamasına sebep olmuş, bu konuda yapılan açıklamaların büyük bölümünde yaptırımların devam edecek olduğu ve ABD’nin çıkarlarından yararlanmasına izin verilmeyeceği açıklanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP