En Çok Faiz Veren Bankalar Hangileri? (Güncel Oranlar)
  • Finans 365
  • Kredi
  • En Çok Faiz Veren Bankalar Hangileri? (Güncel Oranlar)

En Çok Faiz Veren Bankalar Hangileri? (Güncel Oranlar)

Mevduat hesabına en çok faiz veren banka hangisidir öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
En Çok Faiz Veren Bankalar Hangileri? (Güncel Oranlar)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

En çok faiz veren bankalar yıllar içinde değişiklik gösterebilmektedirler. Bankaların ekonomik durumları, mevcut ekonomik şartlar ve talep, bankaların verdikleri faiz oranlarını da doğal olarak etkilemektedir. Bankaların faiz oranlarına ilişkin duyuruları veya değişiklikleri bankaların internet siteleri aracılığıyla takip edilebilir ya da bankaların şubeleri ziyaret edilerek bu duyuru ve değişikliklere ilişkin bilgi edinilebilir.

Kişilerin sahip oldukları nakitleri yakın bir gelecekte harcama planlarının bulunmadığı durumlarda, mevduat hesaplarında değerlendirilmesi oldukça yaygın ve akılcı bir yöntemdir. Belirlenen süre boyunca mevduat hesabındaki paraya dokunulmaması sözü karşılığında banka paranızı kullanır ve bunun karşılığında da size paranızın büyüklüğü oranında bir faiz öder. Bu sistem oldukça güvenli bir kazanç sağlamaktadır. Paranın sürekli olarak değer kaybettiği hesaba katıldığında, harcanması düşünmeyen bu birikimlerin bir mevduat hesabında değerlendirilmesi mantıklı olacaktır.

Bankaların E-Mevduat Hesapları

Elektronik yollarla, banka şubesinin ya da çalışanının herhangi bir şekilde dahil olmadıkları sistemler, bankaların en yüksek faiz teklifi verdikleri hesaplardır. Elektronik şube sayesinde bankaların herhangi bir giderlerinin ya da masraflarının bulunmadığı bu mevduat hesapları kolayca açılabilmekte veya oluşturulabilmektedirler.

Bankalar, e-mevduat hesaplarındaki en yüksek faiz oranlarını 32 günlük hesaplara vermektedirler. Paranın 32 ay boyunca banka tarafından kullanılması karşılığı mevduat sahibine teklif edilen faiz oranları genellikle %10’un üzerindedir. Bu faiz oranlarındaki mevduat hesaplarındaki miktarın genellikle 10.000 TL oldukları görülmektedir. Her banka, rekabet edebilecekleri faiz oranlarını belirlemeye çabalayarak olabildiğince çok müşteri tarafından tercih edilmeye çabalamaktadır.

10.000 TL Hacimli Mevduat Hesaplarında Bankaların Teklif Ettikleri Faizler

10.000 TL’lik miktarla açılmış olan mevduat hesabına en yüksek faiz veren banka 2018 yılı itibariyle Finansbank’tır. Finansbank Enpara interaktif bankacılık şubesinde açılacak olan 32 günlük mevduat hesabının faiz oranı %11,25 olacaktır.

Bunun yanında, Alternatif Banka, bir diğer adıyla ABank, 32 günlük 10.000 TL ile açılacak olan mevduat hesapları açısından bakıldığında en yüksek mevduat faiz oranlarına sahip bankalardan biridir. ABank’ın 32 günlük mevduat faiz oranı 2018 yılı itibariyle %11’dir.

Bunun yanında HSBC ve Garanti de 10.000 TL 32 günlük mevduat hesaplarında yüksek faiz teklifleri sunmakta olan bankalar arasında yer almaktadırlar.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP