DOLAR

32,3151

0.2%
EURO

35,1206

-0.04%
ALTIN(gr)

2.293,75

0,73%
BİST 100

%
Borsada yılsonu rallisi bekleniyor! BIST100 Hedef 1875 Puan
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsada yılsonu rallisi bekleniyor! BIST100 Hedef 1875 Puan

Borsada yılsonu rallisi bekleniyor! BIST100 Hedef 1875 Puan

Yatırım Finansman Borsa İstanbul ile ilgili strateji raporunu yayınladı. BIST 100 endeksi için 1875 puanın hedef olduğu belirtilen, çarpıcı detayların yer aldığı raporda %60 prim yapma potansiyeli bulunan hisseler mevcut. AEFES ve ASELSAN yayınlanan raporda dikkat çeken hisseler. İşte rapora dair detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
Borsada yılsonu rallisi bekleniyor! BIST100 Hedef 1875 Puan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yabancı yatırımcı ağırlıklı olarak çalışan Yatırım Finansman BIST100 için strateji raporunu yayınladı. Borsa ve hisseler için çarpıcı detayların yer aldığı strateji raporunun detayları şu şekilde:

BİST-100 Hedefimizi 1750’den 1875’e Taşıyoruz

Türkiye’nin yüksek enflasyon, özkaynak maliyeti ve risk primi BİST’i bu yıl yatay seyretti, yüksek GSYİH büyümesine, güçlü kazanç ivmesine ve küresel arka rüzgarlara rağmen; Ocak ayında piyasa değerlemesinin ‘yakın’a ulaştığı yönündeki çağrımızı teyit ederek fuara ‘bu yılın zirvesi sırasında. Bu notla, aşağıdan yukarıya revize ediyoruz. 1H performansından sonra bekleyen düzeltmeler ve görünüm için değerlemeler yılın geri kalanı. Yenilenen BIST-100 hedefimiz %30’a varan potansiyele işaret ediyor mevcut seviyelerin üzerinde, ancak aynı zamanda c150bps’lik sürdürülebilir düşüşü de varsayalım. %16,0 risksiz faiz oranı varsayımını kullandığımız için uzun vadeli TL getirileri değerlendirmeler. Söz konusu orandaki her 100 baz puanlık artış endeksimizi yaklaşık olarak aşağı çekiyor. %7. Fed’in azalan etkisine odaklanan mevcut küresel ortam göz önüne alındığında fiyatlandırma dinamikleri, döviz oynaklığı ve son enflasyon okumaları, piyasa Böyle iyi huylu bir sonuca (daha düşük özsermaye maliyeti) olan inanç muhtemelen düşük kalır. Bu nedenle, kısa vadeli beklentiler konusunda temkinliyiz. BIST ve kesinlikle aşağıdan yukarıya bir yaklaşım önermeye devam edin. bu yıl şimdiye kadar doğru stratejiyi kanıtladı (Model Portföy performansı ve Sayfa 7’de En Çok Tıklananlar). BIST değerlemesi düşük seviyelerde kalıyor akranlarına ve kendi geçmişine kıyasla katlar bazında; ama faiz oranı ve gelişmekte olan ülkelerin geri kalanına kıyasla öz sermaye açığının maliyeti ve 2018 öncesi Türkiye, bunları kriterler bu noktada yanıltıcıdır.

Banka Hisselerinde Seçici Olmak Gerekiyor

anka değerlemeleri devam ediyor piyasanın geri kalanına karşı depresif ve bankacılık endeksi BIST-50’nin bugüne kadarki performansının altında kaldı. Sektörün kazanç ilerlemesi karışık kalıyor ve potansiyel makro rüzgarlara karşı dayanıklılığın olduğunu düşünüyoruz provizyon döngüsüne ve döviz riskten korunma politikalarına göre büyük ölçüde farklılık gösterir. İle birlikte Bu arka plan, bankacılık sektörü hedef fiyatlarımız %20’lik bir artış potansiyeli gösteriyor, devlet bankası değerlemeleri ile düşürülmüştür. Şu anda href=”https://www.finans365.com/haberleri/garan” class=”tag-link” title=”Son dakika garan haberleri”> GARAN ve YKBNK‘yi tercih ediyoruz, bu bankalar 2018’den beri büyük provizyon tamponları biriktirdiğinden risk maliyetlerini düşük ve ROE’lerini nispeten yüksek seviyelerde tutacaktır. Onlar ayrıca her ikisi de son makro oynaklığı yönetme konusunda kanıtlanmış performanslara sahiptir ve FX kredi defterlerinin uygun döviz korumasını yapın. Yani banka değerlemesi makro senaryodaki değişikliklere karşı duyarlılık yüksek olmaya devam ediyor ve daha kötü bir durum senaryosunda öneriler.

Banka dışı hisse değerlemeleri, toplamda %32’lik bir yukarı yönlü potansiyele işaret ediyor.

ahmin ediyoruz finansal olmayanların toplam gelirleri, 2021E’de bizim beklentilerimizden %43 artacaktır. % 30’luk daha önceki tahmin, finansal olmayanların toplam FAVÖK’ü güçlü yerel/küresel talep dinamikleri sayesinde %60 oranında artış gösterdi. Yönetim kurulu genelinde çekici bir yükselişe rağmen, şirketlerin artan hammadde ve enerji fiyatlarıyla başa çıkmak için daha iyi konumlanmış ve daha az düzenleyici risklere maruz (hükümetin enflasyonist baskılara tepkisi olarak) bazı sektörler için olumsuz olabilir) daha iyi performans göstermeye devam etmelidir. Düşük finansal kaldıraç ve döviz kuru oynaklığına karşı dayanıklılık önemli olmaya devam ediyor stok toplama kriterleri Banka dışı isimler arasında en çok tercih edilenlerimiz TÜPRS, KCHOL, PETKM, ŞİŞE, MPARK, MAVİ ve ÖZKGY.

HEDEF FİYAT REVİZYONLARI VE NOT DEĞİŞİKLİKLERİ

AEFES

Anadolu Efes’te değerleme indiriminin özellikle bağlı ortaklığının güçlü performansının ardından göz ardı edilmesinin zor olduğunu düşünüyoruz. CCOLA. Şirketin CCOLA’daki %50’lik hissesinin piyasa değeri, şu anda piyasa değerinin %86’sını oluşturuyor. AEFES (son 5 yıldaki ortalama %38’e kıyasla), pazarın artık bira operasyonlarına çok az değer verdiğini gösteriyor. Biz şirket yatırım yapmaya devam ettikçe, yerel bira operasyonlarında hacim performansının artmasını (1Y’de %11 artış) görün pazar konumlandırmasını sağlamlaştırmayı amaçlayan yenilikçi stratejiler (“+1”) aracılığıyla pazarlama. Diğer yandan uluslararası bira pazarları, 37.4 mhl satış hacmine yol açacağını umduğumuz yassı hacimler yayınlamaya devam ediyor 2021’deki bira operasyonlarından 2020’de 36,2 mhl’ye kıyasla. AEFES, 9,4 kat F/K ve 4,8 kat FAVÖK’te işlem görüyor. Biz bakım Derecelendirmeyi geç ve hedef fiyatı 32,90 TL’den 33,50 TL’ye revize et.

ASELS (Hedef 21,60 TL’ye yükseltildi)

Aselsan, 1Y’2021’de beklenenden daha iyi bir marj performansı sağladı ve güçlü bir kazanç performansı bekliyoruz TL’deki değer kaybının döviz bazlı sözleşmeler üzerindeki olumlu etkisi ile önümüzdeki çeyreklerde de devam etmesi bekleniyor. Yılbaşından bu yana Yeni sözleşme ödülleri 1.0 milyar USD seviyesine ulaştı (FY2020’de 1,3 milyar USD), bu da Aselsan’ın birikmiş yığılmayı sürdürmesine yardımcı olacak 9,0 milyar ABD Doları seviyesinde (2021E’deki 2,5 milyar ABD Doları tutarındaki yıllık gelire kıyasla hala sağlıklı). Büyüme görünümüne inanıyoruz (1) Ar-Ge ürünleri için seri üretim aşaması siparişleri (2) büyüme potansiyeli göz önüne alındığında şirket için umut verici olmaya devam ediyor gelirlerin sadece %10’unu oluşturan ihracatta (3) hükümetin istediği gibi savunma dışı işlerin genişlemesi sağlık, ulaşım (demiryolu, elektrikli araçlar) gibi alanlarda yerel teknolojiyi teşvik etmek ve telekomünikasyon. Hisse senedi, özellikle teknoloji yoğun sektörle karşılaştırıldığında, talep edilmeyen katlarda işlem görüyor 2021E tahminlerimizde F/E 5,4x ve FA/FAVÖK 6,4x ile ortalamalar, çekici ve daha fazla olduğunu düşünüyoruz. nakit akışı yaratma konusundaki endişeleri hesaba katmak için yeterli. Daha yüksek marjlar olarak TP’mizi 20,0 TL’den 21,6 TL’ye yükseltiyoruz ve zayıf TL varsayımı üzerine TL bazında yüksek gelir, yüksek borcun olumsuz etkisini dengeledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP