Kira Yardımı Başvuruları Başladı! Bu Başvuru Dilekçesi İle Kira Desteği Alabilirsiniz!

Kira Yardımı Başvuruları Başladı! Bu Başvuru Dilekçesi İle Kira Desteği Alabilirsiniz!

Kira yardımı başvuruları başladı. Kira yardımı için nereye başvurabilirim? Kira yardımı şartları nelerdir? Kira yardım ücreti ne kadar? Kira yardımı dilekçe örneği dahil kira desteğinin nasıl alınabileceğine dair merak edilen soruların cevaplarını derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
Kira Yardımı Başvuruları Başladı! Bu Başvuru Dilekçesi İle Kira Desteği Alabilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentsel Dönüşüm için kira yardımı almamın koşulları aşağıdaki gibidir:

  • Anlaşma yapılması sonucunda tahliye edilen konutların maliklerine, kiracılarına ya da yapıda ikamet ediyor olan hak sahiplerine geçici konut, işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabilmektedir.
  • Bazı durumlarda kanun kapsamındaki yapıları kullanmakta olan kişilere geçici konut, işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabilmektedir.
  • Kentsel dönüşümde mülkiyetlerini belirlemeyen vatandaşlar kira yardımından faydalanabilmektedir.
  • Evlerini yeniden inşa etmek isteyenler bu ödeneği kullanabilmektedir.
  • Kredi kullanmış kişiler için ayrıca kira yardımı yapılmamaktadır.

Bu şartları karşılamayan kişiler kira yardımından faydalanamamaktadır.

Kira Yardımı İçin Nereye Başvurabilirim?

Kira desteği başvuruları belediyelerden yapılmaktadır. Belediyeler, kira yardımı talebinde bulunacak vatandaşlarından birtakım belgeler istemektedir. Bu belgeler aşağıdaki gibidir:

  • Başvuru sahibinin TC kimlik kartı fotokopisi,
  • İlgili makam tarafından verilen başvuru formu,
  • Yapınınriskli olduğunu belgeleyen rapor ya da yıkım belgesi,
  • Başvuran kişinin ya da vekilinin Ziraat Bankası’nda bulunan bir hesap kartı fotokopisi.
  • Güncel tapu kaydı ya da tapu belgesi,
  • Başvuru sahibi adına son üç aya ait olmak şartıyla elektrik, su ya da doğalgaz faturası.

Belgelerin tamamlayan vatandaşlar bulundukları belediyeye giderek başvuruda bulunabilir. Vekâletname ile yapılan başvurular için vekâletnamede kira yardımı başvurusu için yetkili olunduğuna dair ibare bulunması şarttır. Ayrıca vekil kişinin vekâletname ile birlikte TC kimlik kartının aslı ve fotokopisi de gereklidir.

Kira Yardım Ücreti Ne kadar?

2020 yılı için belirlenen kira yardım miktarı şehirlere göre farklılıklar göstermektedir. Kira yardımı miktarlarının şehirlere göre dağılımı aşağıdaki gibidir:

  • 595 TL: Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis.
  • 675 TL: Amasya, Bitlik, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce.
  • 755 TL: Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale.
  • 830 TL: Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van.
  • 905 TL: Adana, Antalya, Bursa, Konya.
  • 960 TL: Ankara, İstanbul, İzmir.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardım Dilekçesi

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için kullanacağınız dilekçe örneği aşağıdaki gibidir:

…… ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜNE

Aşağıda bilgileri bulunan ve ARAADNET yazılımında …… yapı kimlik numaralı binamız 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli bulunmuş olup Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 16. Maddesine göre kira yardımından faydalanmak istiyorum.

Riskli binamı …/…/202.. tarihinde tahliye ettiğimi beyan eder, aksi bir durumun tespit edilmesi durumunda 6183 sayılı Amme Alacakların Tahsil Usülü Hakkında Kanun hükümlerine göre faiziyle geri ödeyeceğimi taahhüt ederim.

Kira yardımından faydalanmam halinde 12.10.2012 tarihli ve 28440 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6306 sayılı kanun kapsamındaki Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Karar uyarınca bankalardan faiz destekli kredi başvurusunda bulunmayacağımı tahhür ederim.

Kira yardımı başvuruma onay gelmesi durumunda aşağıda belirttiğim hesap numarama yatırılması hususunda;

Gereğinin yapılmasını arz ederim

…/…/2020

Ad-Soyad:

İmza:

Adres:

Telefon:

Banka Hesap Numarası (IBAN):

Ne Kadar Yıkım Kredisi Veriliyor?

Verilen yıkım kredisi tutarı 1000 metrekarelik bir yapı için 6.000 TL’ye kadar ulaşmaktadır. Kredi tutarının hak sahibine ödendiği tarihten itibaren 6 ay içinde yıkımın gerçekleştirilip enkazın kaldırılması gerekmektedir. Yıkım kredi başvurusu anlaşmalı bankalar tarafından olumsuz değerlendirildiğinde ise bakanlık vatandaşlarına destek sunmaktadır.

Kentsel Dönüşüm Taşıma Parası Alabilir Miyim?

Kentsel dönüşüm sebebiyle kiracısı olduğu işyerinden ya da evden ayrılmak zorunda kalanlar taşınma parası talep edebilmektedir. Kira yardımının aksine taşınma parası yalnızca bir kereye mahsus olmak üzere tahsis edilmektedir. Yatırılan tutar illere göre değişiklik göstermektedir.

Finans365.com / Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP