DOLAR

32,3966

0.22%
EURO

35,1253

-0.03%
ALTIN(gr)

2.300,87

1,04%
BİST 100

%
821 TL Ödeme Yapılacak Ödemeleri Devlet Takip Edecek

821 TL Ödeme Yapılacak Ödemeleri Devlet Takip Edecek

Yapılan açıklamaya göre devlet iki farklı ödemeyi finanse etmeye hazırlanıyor. Ödemeler için her şey hazırlandı İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
821 TL Ödeme Yapılacak Ödemeleri Devlet Takip Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıkamaya göre muhtaç er aileleri için yapılacak ödemeye ek olarak cenaze ödemeleri sisteme konulacak. Devlet ödemeleri hızlı şekilde planlayıp finanse etmeye çalışıyor. Edinilen bilgiye göre her iki ödeme de aynı anda yapılabilecek. Devletin buradan yana sıkıntısı olmayacak. Ödemeler için ödenekleri sağlam ayıran devlet bu noktada vatandaşları zora sokmayacak. İlk etapta cenaze ödeneklerini devreye sokacak olan devlet pandemi dolaysıyla vefat eden vatandaşları da bu kapsam dahil ediyor. 821 TL ödeme yapacak olan devlet ölen vatandaşların SGK’lı olması ı istiyor. İlk etapta yakınlara verilecek olan ödeme ilerleyen zamanlarda sadece cenazeyle ilgilenecek olan kişilere verişecek. Cenaze ödemesini ilk olarak alabilecek. Eşin yokluğu durumda çocuklara ödeme yapılacak. Çocukların olamaması taktirde ödemeleri anneye yada babaya geçmiş olacak. hiyerarşiyi bu şekilde kuran yetkililer en son cenazeyle ilgilene kişiye ödeme vermiş olacak.

Ödemeler Bankalardan Alınmış Olacak

Muhtaç er ya da erbaş ailelerine de ek olarak asker çocukları da ödeme alacak. Yapılacak ödem de ayrı değerlendirilemeyecek olan asker çocuklarının sadece ödemede ayrılması bekleniyor. Muhtaç er ya da erbaş aileleri isterlerse kendiler isterlerse er olan kişinin başvuru yapması yeterli olacak. 2 ayda bir 650 TL olarak yapılacak ödemde asker çocukları 200 TL ödeme alacak. PTT veya Ziraat banaksı aracılığıyla verişecek ödeme için TC kimlik kartı yeterli olacak. Ödemelerini gidip alamayacak olan vatandaşlara evden ödeme imkanı tanınacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP