DOLAR

32,3693

0.15%
EURO

34,9967

-0.3%
ALTIN(gr)

2.325,00

0,25%
BİST 100

%
ATM Paramı Kaptı Ne Yapmam Lazım?

ATM Paramı Kaptı Ne Yapmam Lazım?

ATM cihazının para kapması zaman zaman başa gelebilen bir durumdur ve bu durumda bazı kişiler mağdur olabileceklerinden endişe ederler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
ATM Paramı Kaptı Ne Yapmam Lazım?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ATM cihazına para sıkışması durumu zaman zaman meydana gelebilir.

Bu durumda panik ve endişe yapmak yerine direkt olarak ATM cihazında paranızın güvende olduğundan emin olmanız yeterli olacaktır.

Eğer ki ATM cihazına paranız sıkıştı ise ve bu paranın güvenilirliğinden emin olamıyorsanız ATM cihazının ekranına bakmanız yeterli olacaktır.

Eğer ki ATM cihazının ekranında ”paranız alıkonuldu” benzeri bir ifade yazar ise bu ATM cihazının paranıza el koyduğu ve hiçbir kimsenin bu parayı çekemeyecek olduğu konusunda güvende olduğunuz anlamına gelir.

Ama zaman zaman ATM cihazına para sıkışması durumunda paranın bir kısmı geri verilebilir. Bu tür durumların olmasını engellemek için cihazın başında en az 3 en fazla 10 dakika beklemeniz yeterli olacaktır.

Eğer 10 dakika içerisinde ATM cihazı parayı geri vermiyor ise veya farklı bir işlem yapmayı denediğinizde yapılabiliyor ise paranızı alıkoymuş demektir ve bu konuda bireysel şube temsilcisi ile veya bankanızı arayarak görüşebilirsiniz.

ATM cihazına para sıkışsa dahi bu parayı geri almak her zaman mümkün. Hemen ertesi gün bankaya gitmeniz durumunda bir dilekçe doldurmanız sonrasında paranızın hesabınıza aktarılacak olduğunu veya yapılacak bazı prosedürleri banka müdürü size tek tek anlatacaktır, anlatmak zorundadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP