Altın Fiyatları Bir Anda Zıpladı! FED Sınırsız Alım Yapıyor Dikkat!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Fiyatları Bir Anda Zıpladı! FED Sınırsız Alım Yapıyor Dikkat!

Altın Fiyatları Bir Anda Zıpladı! FED Sınırsız Alım Yapıyor Dikkat!

FED'den gelen sınırsız varlık alımı açıklaması sonrası altın fiyatları bir anda zıpladı. Altın yükselmeye devam edecek mi? Sınırsız varlık alımı ne demek? Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Altın düşer mi? Bundan sonra nasıl bir süreç bizi bekliyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Altın Fiyatları Bir Anda Zıpladı! FED Sınırsız Alım Yapıyor Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona salgını sebebiyle piyasalarda yaşanan dalgalanma ve sıkıntılar devam ediyor. Yükselmesi beklenen altın fiyatları risk algısı ile nakde dönen yatırımcıların etkisi ile düşüşe geçmişti. Bugün az önce FED’den yapılan açıklama sonrası bir anda zıplayan altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi?

FED’in Yapmış Olduğu Açıklama

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomiye destek sağlamak amacıyla sınırsız varlık alımı dahil yeni tedbirler açıkladı.

ONS ALTIN GRAFİK

ALTIN – 1500 Bandı Altında

Küresel borsalarda görülen düşüşe ve paniğe rağmen Ons Altın Mart ayının ikinci haftasından bu yana %10’un üzerinde değer yitirmiş durumda. Son süreçte özellikle piyasada görülen likiditeye kaçıştan dolayı Ons Altının adeta güvenli liman niteliğini kaybedip düşüş kervanına katıldığını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz hafta kırdığı 1500 seviyesi altında fiyatlamaların izlendiği Ons Altında düşüşün sürmesi halinde 1450 ve 1415 seviyeleri destek olarak izlenebilir. Olası yukarı yönlü hareketlerde ise 1520 ve 1560 seviyeleri direnç oluşturabilir.

Destekler: 1450-1415-1381

Dirençler: 1520-1560-1612

Ons altın FED’in açıklaması ile ilk direnç bölgesini geçmiş görünüyor. Şu an için 1560 seviyesi güçlü ikinci direnç bölgesi olarak görülüyor.

ABD’ye Dikkat!

ABD, FED aracılığıyla yapmış olduğu bu açıklama sonrası altın fiyatlarının bir anda zıplmasına sebep oldu. Ekonomi kulislerinde konuşulan bir iddiaya göre ABD geçen hafta yapmış olduğu gibi altın varlıklarını satacak, satış öncesi altın fiyatlarının yukarı yönlenmesini sağlayacak açıklamalarda bulunurak altın satışını yukarı fiyatlardan yapma niyetiyle bu açıklamaları yapıyor olabilir.

Uzmanlar altın yatırımcılarını FED’ in yapmış olduğu açıklamaya uygun şekilde hareket edip etmediğini takip etmeleri konusunda uyarıyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP