DOLAR

32,3759

0.15%
EURO

34,9739

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,38

0,23%
BİST 100

%
Emekliye Ek Ödeme Yapılacak Maaşlar Ne Kadar Oldu?

Emekliye Ek Ödeme Yapılacak Maaşlar Ne Kadar Oldu?

566 TL’ye varan ek ödemeler için görüşmeler devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre ilgili mercilerce başlatılan görüşmelerde ek maaş için olumlu geri bildirimler var. Çalışanların da en az emekliler kadar bu haberi beklediği biliniyor. Detaylar yakın tarihte vatandaşa duyurulacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Emekliye Ek Ödeme Yapılacak Maaşlar Ne Kadar Oldu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıdem Tazminatı ve Diğer Haklar Korunuyor

Tamamlayıcı Emeklilik Sitemi açısı altında gerçekleşmesi beklenen bu maaşların yıl bitmeden ödenmesi bekleniyor. Çalışanlar içinse kıdem tazminatından kalan fazla tutarın ödenmesi şeklinde planlandığı belirtildi. Geçmişe yönelik hakların korunacağı sistemde hem emekli hem çalışan yüksek oranda maaş alma fırsatı yakalayacak. Sistem içeriği olarak ise kişilerin bu sisteme kayıtlı olması aranacak. Kayıt tamamlandıktan sonra 60 yaşına gelen çalışan emekli olmak için başvuru yapabilecek. 60 yaşından önce e sisteme kayıt olabilirsiniz. Ancak 60 yaşına kadar beklemeniz gerekiyor.

Yaşta ve prim gün sayısında problem olmayan kişiler emekli olmaya hak kazanırken o zamana kadar ödenen paraların %25’i vatandaşa geri ödenecek. Çalışan ancak istifa eden vatandaş da sistem dahilinde dezavantajlı olmayacak. Onlar da çalışma esnasında birikim hesabında para biriktirdiyse onlar aynen hesapta kalacak. Kazanılmış hak olarak değerlendirilip vatandaştan alınmayacak. Alınacak ek maaş şimdiki maaşlarla mukayese edildiğinde asgari ücretle çalışan bir vatandaş 25 yıl boyunca sistemde kalmış ise minimum 300 TL ödeme alacak. Maksimim değer ise 566 olarak belirlendi. Sistem ile kıdem tazminatı hakları korunurken emekli vatandaşın da maaşında artış yaşanacağı öngörülüyor. İstihdam Paketi Kalkanı devreye girdikten sonra piyasaların hareketlenmesi ve iş gücü gibi donelerin incelenmesinden sonra sistem daha da netleşecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP