DOLAR

32,3843

0.18%
EURO

35,0035

-0.26%
ALTIN(gr)

2.324,40

0,23%
BİST 100

%
Vergi Teşviği Geliyor! Para Biriktiren Vergi Ödemeyecek

Vergi Teşviği Geliyor! Para Biriktiren Vergi Ödemeyecek

Tatil eğitim gibi nedenlerle birikim yapanlara devlet desteği geliyor. Normale oranla bu kişilerden daha az vergi alınacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Vergi Teşviği Geliyor! Para Biriktiren Vergi Ödemeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tatile gitmek, beyaz eşya almak, eğitim gibi durumlar için para biriktirenlere vergi teşviği geliyor. Bu kişilerden vergi alınmayacak. Tam aksine vatandaşların teşviklerle daha fazla memnun edilmesi planlanıyor.

Vatandaşlardan KDV alınmayacak ve bazı indirimler yapılacak. Bu konu hakkında çalışmalar devam ederken vatandaşların birikim yapmaları adına çok sayıda teşvik verilmesi planlanıyor. 11. Kalkınma planı kapsamında Bireysel Emeklilik Sistemi üzerinde bir takım değişiklikler yapılacak.

Dayanıklı tüketim malları eğitim gibi durumlar için para biriktiren kişilerden vergi alınmayacak. Tam aksine bu kişilere teşvikler verilerek yatırımlarının daha kalıcı hale gelmesi sağlanacak.

Maliyede yapılan değerlendirmelere göre tatil, beyaz eşya, eğitim gibi durumlar için para biriktiren kişilerden vergi alınmayacak. Bu tarz kişiler diğer kişilere ve vergilere oranla daha az ödeme yapacak.

Ayrıca yüzde 25 seviyelerinde olan BES katkısı da yaşa göre farklılık gösterecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP