DOLAR

32,5245

0.02%
EURO

34,8570

0.53%
ALTIN(gr)

2.428,59

-0,16%
BİST 100

%
Ekstra Ödemeler İçin Vatandaşlar Kuyruk Oluşturdu Sonuçlar Herkesi Şaşırttı
  • Finans 365
  • Finans
  • Ekstra Ödemeler İçin Vatandaşlar Kuyruk Oluşturdu Sonuçlar Herkesi Şaşırttı

Ekstra Ödemeler İçin Vatandaşlar Kuyruk Oluşturdu Sonuçlar Herkesi Şaşırttı

Devlet vatandaşlara ödeme vermek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Tabiri caizse açık bir kapı arıyor. Sosyal güvenlik kurumlarına bağlı olan kişinin yaralanacağı ödeme için geri sayım sürüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Ekstra Ödemeler İçin Vatandaşlar Kuyruk Oluşturdu Sonuçlar Herkesi Şaşırttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üzerinde çalışmaları devam eden ödemeler için devlet büyük bir efor sarf ediyor. Özellikle SSK’lı ve BağKur’lu vatandaşları kapsayan bu ödemeler bir nevi ikramiye olarak değerlendiriyor. Çalışamayan kesim için fazla fazla ödeme yapan devlet çalışan kesimi de unutmuş değil. Onlarında ceplerine girecek destek ödemeleri için devlet diğer kurumlarıyla istişare halinde. Alınan haberler göre hâlihazırda çalışan vatandaşlara ek olarak bu kurumlara bağlı emekliler de bu destek ödemesinden yararlanacak. Emekliler içinde ek iş bulmanın zor olduğu bu dönemde yapılan bu açılım milyonlarca vatandaşın yüzünü güldürdü.

Hesap Bilgileri Sorun Değil

Başvurular için net bir tarih açıklanmazken en kısa zamanda başvuruların başlayacağı duyumları kulislerde konuşuluyor. 1000 TL olarak yapılacak ödemenin belli bir sıralamaya göre vatandaşlara iletileceği belirlendi. Tüm vatandaşlar aynı anda ödeme almayacak. İl bazlı bir sıralamadan ziyade TC kimlik numaralarının baz alınacağı bildirildi. Başvurular ise 2 farklı şekilde yapılacak. Buna göre sosyal mesafeye dikkat eden ve dışarıya çıkmak istemeyen vatandaşlar E Devlet kanalıyla başvuru oluşturacak. Site içi arama özelliğini kullanarak işlemleri halledecek olan vatandaşlar E Devletten başvuru yapamadıkları taktirde SGK’dan başvuru yapabilecek. Doldurulacak olan formların dikkatle doldurulması çok önemli olacak. Bilgi eksikliğinden dolayı yanlış işlem yapan vatandaşlara tekrardan dönüş olmayacak ve ödem haklarını kaybedecekler. Hesap bilgilerini vermeyen vatandaşlar ise ödemeleri PTT’den almış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP