DOLAR

32,3701

0.15%
EURO

34,9582

-0.33%
ALTIN(gr)

2.324,10

0,21%
BİST 100

%
Jesse Colombo: Türkiye’de kredi balon patladı

Jesse Colombo: Türkiye’de kredi balon patladı

2008 ekonomik krizini tahmin ederek gündem olan Jesse Colombo, Türkiye'ye yönelik tahminini ülke basınına özel olarak açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:58
Jesse Colombo: Türkiye’de kredi balon patladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ekonomisinin büyük bir kriz yaşamaya başladığını ve ekonomik krizin ”henüz yeni” başladığını açıklayan Jesse Colombo, kredi balonunun patlamasının başlangıcı olarak ekonomide gerilemelerin devam edeceğini ve sanıldığı gibi 6 ay içerisinde ekonomik krizin bitmesinin mümkün olmayacak olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası’nın sürekli olarak kredi faizlerini arttırmak zorunda kaldığını açıklayan Jesse Colombo, Türk vatandaşların konut ve ihtiyaç dahil taşıt kredilerinde bir süre yaşanan bollaşmanın kalıcı ve gelişme örneği olarak gördükleri ancak bunun sanıldığı gibi olmadığını ve Merkez Bankası tarafından yapay bir dönemin ardından kredi faizlerinin rekor seviyede arttırıldığını açıkladı.

Jesse Colombo, AK Parti hükümetinin yöneticilerini uyararak, mevcut yönetimdeki partinin ABD’yi ve ABD Başkanı Donald Trump’ı ekonomiden sorumlu tutmak istediklerini ancak Türkiye’nin anlaması gerekenin bu değil tam tersi olarak 2003 ve 2018 yılları arasında alınan hatalı ekonomik kararlar ve yapay bollaşmadan ekonomik kriz yaşandığını açıkladı.

Türk ekonomisi hakkında büyük bir kriz yaşanacağını belirten Jesse Colombo, bunun henüz krizin başlangıcı olduğunu ve önlem alınsa da ekonomik krizin sürecek olduğunu açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP