DOLAR

32,5051

0.28%
EURO

34,6633

0.48%
ALTIN(gr)

2.476,45

-0,26%
BİST 100

%
Hiç Sigorta Girişi Olmayan Ev Hanımları da Emekli Olabilecek! Ev Hanımlarına İyi Haber!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hiç Sigorta Girişi Olmayan Ev Hanımları da Emekli Olabilecek! Ev Hanımlarına İyi Haber!

Hiç Sigorta Girişi Olmayan Ev Hanımları da Emekli Olabilecek! Ev Hanımlarına İyi Haber!

ABONE OL
6 Ocak 2023 22:28
Hiç Sigorta Girişi Olmayan Ev Hanımları da Emekli Olabilecek! Ev Hanımlarına İyi Haber!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sigortası bulunmayan kadınlar ve ev hanımlarına emeklilik olanağı sağlanacağı daha önceki günlerde de gündeme gelmişti. Düzenlemenin hayata geçip geçmediği ise merak konusu olmaya devam ederken vatandaşlar bu konuyla ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki kanun çıktı mı? Ne zaman uygulamaya geçilecek? İşte detaylar..

Ev Hanımları İçin Emeklilik Şartları Neler?

Günümüzde hala kadınların büyük bir kısmı iş yaşamında aktif olarak bulunamıyor. Hayatları boyunca ev hanımlığı yapan kadınları destekleyen imkanların oldukça kısıtlı olduğu da bir gerçek. Bunun yanında ev hanımlığı bir meslek olarak görülmüyor ve kadınlar desteklenmiyor. Yeni düzenlemelerle ev hanımları için emeklilik yolu açılmış olması kadınlar için bir avantaj. Elbette ev hanımlarının emekliliği konusunda belli şartların sağlanması gerekiyor. Hiç çalışmamış olan ev hanımları 25 yıl evlilik ve 50 yaşında olma şartları sağlandığı takdirde emekli olabilecekler. Sgk ile bağlantısı olan ev hanımları bu düzenlemeye dahil olamayacaklar.

Ne Zaman Hayata Geçecek?

Ev hanımları için oluşturulmuş olan bu yasayla çoğu kadın rahat bir yaşlılık geçirebilecek. Şartlardan bir diğerinin 1995 yılı öncesi resmi nikah ile evlilik yapılmış olması olduğu biliniyor. 1970 ve öncesinde doğan kadınlar bu yasadan yararlanabilecekler. 25 yıldan az evli kalan ev hanımları, 1995 sonrası evlilik yapan ev hanımları veya ömrünün bir döneminde iş yaşamında aktif olarak bulunmuş ev hanımları bu yasa kapsamında emekli olamayacaklardır. Uygulamaya ne zaman başlanacağı henüz belli olmamakla birlikte önümüzdeki günlerde yasayla ilgili yeni gelişmelerin yaşanması beklenmektedir.

Yasanın meclisten geçip geçmeyeceği kesin olarak bilinmemekle birlikte bu konuda olumlu gelişmelerin yaşanması beklenmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP