DOLAR

32,5861

0.03%
EURO

34,9679

0.22%
ALTIN(gr)

2.425,40

0,10%
BİST 100

%
300 TL’den Aşağı Ödeme Alan Anne Olmayacak Hesaplamalar Yapıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • 300 TL’den Aşağı Ödeme Alan Anne Olmayacak Hesaplamalar Yapıldı

300 TL’den Aşağı Ödeme Alan Anne Olmayacak Hesaplamalar Yapıldı

Açıklamaya göre annelere yeni yeni ödemeler geliyor. Her anne yararlanacak. Çalışan annelere özel olarak verilecek olan ödemelerin hepsi tek tek açıklanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
300 TL’den Aşağı Ödeme Alan Anne Olmayacak Hesaplamalar Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kimi ödemeler hanede sadece tek SGK’lı isterken kimi ödemeler illa ki annelerin SGK’lı olmasını talep ediyor. Burada amaçlanan durumun her bireyin SGK ile kontak kurmasını sağlamak. İlerleyen dönemlerde çeşitli haklardan yararlanmak isteyen vatandaşların devletin sosyal güvenlik kurumlarıyla işlem yapması istenecek. Devlet desteklerine olan ihtiyacın azaltılması yönünde işlemler yapan devlet vatandaşları da bu şekilde yönlendiriyor. Özellikle pandemiyle beraber kadınların iş sahasındaki yeri oldukça daraldı. İş verenlerin kadınlar üzerindeki aşırı titizliği ise malum. Bunda dolayı devlet kadınların güvence altına alarak ödeme vermeyi planlıyor. Planlamalara göre 2015 yılından önce doğum yapan veya hemen doğum gerçekleştiren annelere devlet en az 300 TL ödeme yapacak.

O Tarih Dikkate Alınacak

Verilecek olan ödeme çocukların sayısına göre artış gösterecek. Buna göre ilk çocuk için 300 TL alacak olan anne ikinci çocuk için 400 TL diğer sıralamadaki çocuklar içinse sabit 600 TL ödeyecek. Bu ödemeler 1 sene boyunca aralıksız devam edecek. 3 çocuğu olan bir anne toplamda 1300 TL ödeme alabilecek. Doğumdan hemen sonra başvuru yapacak olan vatandaşlar Nüfus Müdürlüklerinde tüm işlemlerini halledebilecek. 2015 yılından sonra doğum yapan kadınlar da hem E Devletten hem de Nüfus Müdürlüğünden başvuru oluşturabilecek. 18 yaşın üzerinde kişilerin başvuruları alınacak ve bu sınırın altında olan vatandaşların başvuruları kabul görmediği gibi cezai işlemde uygulanacak. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu ödemden yaralanmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP