DOLAR

32,3829

0.19%
EURO

35,0588

-0.07%
ALTIN(gr)

2.324,37

0,23%
BİST 100

%
Seçim Sonrası İşsizlik Oranı Azalacak İddiası

Seçim Sonrası İşsizlik Oranı Azalacak İddiası

KSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu işsizlik rakamları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:58
Seçim Sonrası İşsizlik Oranı Azalacak İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu “Seçimlerden sonra işsizlik oranında iyileşme olmasını bekliyoruz.” dedi.

Bu ay başında güncellenen “Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik” hakkında sanayicilerin bilgilendirilmesi amacıyla KSO tarafından Kontrol Medya iş birliğiyle “Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi” düzenlenecek.

İşsizlik Arttı!

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu basın toplantısında önemi açıklamalarda bulundu.

Başkan Zeytinoğlu işsizlikle ilgili yöneltilen bir soruya karşı şu sözlerle cevap verdi. “İşsizlik sayısı tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde de arttı. Ancak İŞKUR’un rakamlarına göre 2019’da bugüne kadar Kocaeli’de 15 binin üzerinde yeni işçi alımı oldu.

Belki de olumsuzluklar olmasaydı bu rakam 25 bin olacaktı. Hükümetin açıkladığı yeni teşvikler hiç alışkın olmadığımız hatta düşünmediğimiz kadar iyi teşvikler. Bu seçimler biliyorsunuz sanayiciler için belirsizliktir. Seçimlerden sonra işsizlik oranında iyileşme olmasını bekliyoruz.

Ancak şöyle de bir sıkıntı var. Hala işçi açığı var. Sanayici İŞKUR’a başvuruyor; ‘Ben şu niteliklerde 5 eleman alacağım.’ diyor. Fakat 5’ini dolduramıyoruz. Diğer tarafta da iş arayanlar var. Burada bir ikilem var. Kocaeli’de iş arayan sayısı 70 bin civarında. Ancak 15 bin kişi işe alınmasına rağmen Kocaeli’de sanayicilerin 5 bin işçi açığı var” dedi.

En güncel haberlerden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP