DOLAR

32,5947

0.34%
EURO

34,7946

0.12%
ALTIN(gr)

2.506,48

0,90%
BİST 100

%
Öyle Bir Tutar Açıklandı Ki Duyan İnanamadı 20 Bin TL Ödeme İçin Şartlar Neler?
  • Finans 365
  • Finans
  • Öyle Bir Tutar Açıklandı Ki Duyan İnanamadı 20 Bin TL Ödeme İçin Şartlar Neler?

Öyle Bir Tutar Açıklandı Ki Duyan İnanamadı 20 Bin TL Ödeme İçin Şartlar Neler?

Devlet ödeme paketlerini açıkladıkça vatandaş derin nefes alıyor. Yeni yapılacak çalışma ile toplamda 20 bin TL ödeme sağlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:58
Öyle Bir Tutar Açıklandı Ki Duyan İnanamadı 20 Bin TL Ödeme İçin Şartlar Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşa hem maddi hem manevi destek veren devlet yeni ödeme paketleriyle bunu bir kez daha kanıtladı. Yardıma ihtiyacı olan ailelerin başvuru için sıraya girdiği destek ödemelerine yeniden revizyon yapıldı. Geneline zam uygulanan ödemelerde bazı şartlar da değiştirildi. Vatandaş lehine esnetmeler yapan devlet yeni dönemde her haneye el uzatmayı amaçlıyor. Gıda, barınma, yetim ve öksüzler için yapılan ödemeler listenin başına kondu. Özellikle kış mevsiminin sert geçmesi yakacak desteklerine olan talebi de artırdı. Yeni dönemin en dikkat çeken ödeme planı ise barınmaya yönelik olacak. Evinde sıkıntısı olan vatandaşın çözümü yine devlette olacak.

Prefabrik Ev Artık Mümkün

Gıda desteği için yeni dönemde farklı bir strateji izlenecek. Daha önceden gıda paketi şeklinde olan destekler artık nakdi olarak yapılıyor. Hangi ailenin en çok neye ihtiyacının olduğu bilinmediğinden devlet böyle bir uygulamaya geçti. Gıda desteği için başvuruda bulunacak olan vatandaşın 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Ayrıca aynı vatandaşın iş sahibi olmaması da gerekiyor. Barınma desteği ise 20 bin ila 40 bin TL olarak belirlendi. Tamirata ilişkin sıkıntılar ücretsiz olarak halledilecekken eski ve tadilatı mümkün olmayan evler için ödeme yapılacak. Prefabrik evleri kapsayan bu ödeme ile vatandaş kendisine göre prefabrik ev yapabilecek. Yetim ve öksüz çocuklar için de düzenleme yapıldı. Periyodik olarak 150 bin TL ödenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP