Dolar Kurundaki Hareketlenme Herkesi Şaşırttı, Dolar Düşecek Mi?
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Kurundaki Hareketlenme Herkesi Şaşırttı, Dolar Düşecek Mi?

Dolar Kurundaki Hareketlenme Herkesi Şaşırttı, Dolar Düşecek Mi?

ABD’deki ve dış siyasetteki olaylar dolardaki belirsizliğin ana sebeplerinden. Durum böyle olunca yatırımcı hangi sahayı takip edeceğini bilemiyor. Uzmanlar ise dolar konusunda ani değişikliklere müsaade edilmemesini istiyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:58
Dolar Kurundaki Hareketlenme Herkesi Şaşırttı, Dolar Düşecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Herkesin stabil kalması gerektiğinin altını çizen uzmanlar anlık düşüşlerin devamlı takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Dolar dünyanın dört bir yanında da dikkatle takip ediliyor. Para piyasalar sabah mesai başlangıcından akşam mesai bitimine kadar hep ayakta. Güniçinde yaşanan her olay kurları hareketlendirirken her şey dolar eksenli olunca en çok dolar hareketleniyor. Gergin bekleyiş para birimi dolar olmayanlariçin daha fazla oluyor. Özellikle Türk yatırımcı dolar konusunda hayli endişeli. Özellikle Türk Lirası ve dolar arasındaki ilişkiyi birçok şey etkiliyor. Uzmanlar ise bu durumu normal karşılıyor. Türkiye’nin büyüme oranıyla doların olumlu yönde değişeceğine herkes hemfikir. Yatırımcıların şu an için paniklemesine gerek yok.

Merkez Bankası İnisiyatif Alıyor

Enflasyondaki durumlar da doları fazlasıyla etkiliyor. Kasım ayı enflasyonuyla beraber Merkez Bankası da atağa geçti. Bilhassa bu dönemde Merkez Bankasının aldığı kararlar doları çok etkiledi. İlerleyen günlerde de etkilemeye devam edecek. Yatırımcı dolar kadar Merkez Bankası ve açıklamalarını da takip etmeli. Faiz kararlarıyla doların seyrini etkileyen Merkez Bankası bu tavrıyla güven kazandı. Yabancı yatırımcılar da Türkiye merkezli dolar yatırımına sıcak bakıyor. Uzmanlar parada oluşturulan u güven duygusunun doların seyrin de belirleyici olduğuna emin. Yine de anlık takibin bırakılmaması gerektiği görüşünde. Günlük olarak takip edilen dolar ilerleyen zamanlar için de ciddi anlamda fikir oluşturabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP