DOLAR

32,3318

0.25%
EURO

35,0501

-0.24%
ALTIN(gr)

2.279,25

0,09%
BİST 100

%
Çocuğu Olan Herkes Bilgisayar Başına Doluştu 50 Bin TL Alma Fırsatı E Devlette
  • Finans 365
  • Finans
  • Çocuğu Olan Herkes Bilgisayar Başına Doluştu 50 Bin TL Alma Fırsatı E Devlette

Çocuğu Olan Herkes Bilgisayar Başına Doluştu 50 Bin TL Alma Fırsatı E Devlette

Korona virüs sebebiyle işini kaybeden binlerce hane zor durumda kaldı. Devlet bu aileler için farklı bir çalışma başlattı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Çocuğu Olan Herkes Bilgisayar Başına Doluştu 50 Bin TL Alma Fırsatı E Devlette
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maddi imkansızlıklarla boğuşan aileler çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamamaktan şikayetçi. Okula gitmeyen çocuklar bir yana birde eğitimi devam eden çocuklar var. Bunların hepsi bir araya gelince ailelerin beli daha da bükülüyor. Devlet bu aileler için yeni bir çalışmaya daha onay verdi. Buna göre hane içinde 18 yaşından küçük çocuğu olanlara devlet kredi verecek. Başvurular ise E Devlet aracılığı ile yapılmış olacak. 50 bin TL olarak belirlenen kredi limiti zorunlu olmayacak vatandaş limiti istediği gibi ayarlayabilecek. Daha alt limitlerde kredi almak da mümkün. Faiz oranlarının kredide nasıl uygulanacağı merak ediliyordu. İlgililer vatandaşın merağını gidererek, faizsiz ya da düşük faizli seçeneklerin olduğunu açıkladı.

6 Ay Boyunca Rahat Rahat Harcama Yapın

Ödeme planına dahil edilen detay ise vatandaşları oldukça sevindirdi. Buna göre ilk 6 ay geri ödeme istenmeyecek. Kredi taksit ödemeleri 6. Aydan sonra başlayacak. Esnek ödeme planı ve uygun vade seçenekleriyle kredi almayan vatandaş kalmayacak. Faiz oranların seçilen vade seçenekleriyle orantılı olması bekleniyor. Buna göre 12 ay vadeli kredi çeken vatandaşlara faiz uygulanmayacak. 24 ay vadeli kredi alan vatandaşlara %0.48 oranında faiz uygulanacakken 36 ay vadeli kredi alan vatandaşlara %0.56 oranında faiz işletilecek. Ayrıca kredi notunun da önemli olduğu vurgulandı. Kredi notu düşük olan vatandaşların başvuruları daha detaylı incelenecek gerektiği yerde başka evraklar da istenebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP