DOLAR

32,4080

0.18%
EURO

35,4016

0.19%
ALTIN(gr)

2.325,59

0,29%
BİST 100

%
Tedarik Zinciri Bozuldu! Büyük Resesyon ve Enflasyon Geliyor!
  • Finans 365
  • Finans
  • Tedarik Zinciri Bozuldu! Büyük Resesyon ve Enflasyon Geliyor!

Tedarik Zinciri Bozuldu! Büyük Resesyon ve Enflasyon Geliyor!

Korona virüsü, global ticareti bitirme noktasına getirirken tedarik zincirine de büyük darbe vurdu. Uzmanlar şimdiye kadar hiç karşılaşılmamış bir durumla karşı karşıyayız diye uyarıyor. Global buhran diyenler bile var. İşte küresel ticaretin gidişatı ile ilgili son yorumlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Tedarik Zinciri Bozuldu! Büyük Resesyon ve Enflasyon Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resesyon (ekonomik duraksama) söylentileri 2018 yılında başlamıştı ama pansuman önlemler ile bir şekilde bu zamana kadar geçiştirildi. Korona virüsü insanların sağlığını bozduğu gibi global ticareti ve tedarik zincirini de bozdu.

Resesyon Nedir?

Kelime kullanım manası olarak ‘duraksama’, ‘duraklama’, ‘durgunluk’ ‘hareketsizlik’ gibi ifadelerle tanımlanmaktadır resesyon. Ekonomi genelinde orta vadeli bir düşüşü ve durağanlığı ifade eder.

Birçok üretici hammadde temininde sıkıntı yaşadığı için ürün üretemez hale geldi. Ülkeler arası uçuşların yasaklanması ve geçişlerin engellenmesi ile birlikte özellikle lojistik anlamda sıkıntılar yaşanıyor.

Üretimde Yaşanan Sıkıntının Benzeri Talepte Yaşanıyor

Kriz algısı oluşan insanlar temel ihtiyaçlarının dışında harcamaya pek sıcak bakmıyor. Bu sebeple bir çok sektör talep yetersizliğinden sıkıntı yaşıyor.

İnsanlarda Korku Hakim Herkes Nakite Dönüyor

Altın, bitcoin ve borsaların hızlı şekilde düşüş göstermesinin sebebi insanların korku ve risk algıları ile hareket edip nakitte kalma isteğidir. Acil ihtiyaçları için hızlıca kullanabileceği nakit insanların ilk tercihidir bu gibi kriz dönemlerinde.

Resesyon Belirtileri Başladı

Tüm dünya ticareti sekteye uğrarken zaten beklenmekte olan resesyon kendisini tamamiyle gösterdi. Belli başlı ihtiyaçların dışında insanlar tüketmemeye ve harcamamaya meğilli.

Enflasyon Artıyor

Tedarik zincirinin bozulması ile birlikte maliyetlerde aşırı oynaklıklar oluşmaya başladı. Daha az rekabet olan ürünlerin fiyatlarında özellikle aşırı artışlar gözlemleniyor. Girdi maliyetlerinin yükselişi ile birlikte

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP