Flaş Destek Bu Defa Ev Hanımlarına Geliyor Başvurular Ne Zaman Sona Eriyor?

Flaş Destek Bu Defa Ev Hanımlarına Geliyor Başvurular Ne Zaman Sona Eriyor?

Devlet her kesimden vatandaşa destek sağlamak için birçok paket hazırlıyor. En yeni gelişmeye göre bu sefer ki destek paketi ev hanımlarına geliyor. 50 yaşını aşan ve 25 yıllık evli olan ev hanımları için aylık ödeme yapılması planlanıyor. Ödenecek tutarın 1500 TL olacağı belirtildi. Yeni yıl gelmeden düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Flaş Destek Bu Defa Ev Hanımlarına Geliyor Başvurular Ne Zaman Sona Eriyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1995 Tarihi Asıl Tarih Olarak Belirlendi

Devlet desteğinden yararlanmak isteyen ev hanımlarının 25 yıllık evli olmaları gerekiyor. Ayrıca yaş sınırı da var. 50 yaşın üzerindeki hanımlar başvuruda bulunabilecek. Kapsamın başvuru esnasında evli olan kadınları kapsadığı belirtildi. Evli ama ayrılmış hanımların durumu henüz netlik kazanmadı. Belirlene şartları gerçekleştirmiş olan kadınlar için aylık 1500 TL nakit olacak şekilde destek sağlanacak. Maaş olarak kabul edilecek bu ödeme emekli olmama şartına da bağlandı.

Emekli olan ve bu vasıfla maaş alan kadınlara 1500 TL’lik ödeme yapılmayacak. Ev hanımlarına emekli olma şartları da oluşturuldu. Buna göre emekli olmak isteyen kadınların 7200 prim gün sayısını doldurmaları istenmektedir. 50 yaşını aşmış ve 25 yıllık evli olan kadınlar 7200 prim gün sayısını doldurdukları taktirde emekli olmaya hak kazanacak. Emekli olmak için sadece prim gün sayısı şartı getirilmedi. Bunlara ek olarak hiçbir Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olmamak, 1995 tarihinden beri evli olmak ve evliliğin halen devam ediyor olması, evliliğin 1995 yılından itibaren başlamış olması, 50 yaşını doldurmuş veya 50 yaşın üzerinde olmak son olarak Gelir Vergisine tabi olunmaması gerekiyor. Başvurular esnasında temel olan bu şartlar sağlandığında kolaylıkla emekli olunabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP