DOLAR

32,4981

0.15%
EURO

34,7474

0.05%
ALTIN(gr)

2.488,54

1,08%
BİST 100

%
Merkez Bankası Faiz İndirimini Haziran Ayında Yapacak Tahmini
  • Finans 365
  • Finans
  • Merkez Bankası Faiz İndirimini Haziran Ayında Yapacak Tahmini

Merkez Bankası Faiz İndirimini Haziran Ayında Yapacak Tahmini

Merkez Bankası tarafından alınacak faiz kararlarına ilişkin JPMorgan'dan çok önemli bir değerlendirme geldi. Kuruluş açıklamasında TCMB'nin Haziran ayında faiz indirimi yapacağını ifade etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Merkez Bankası Faiz İndirimini Haziran Ayında Yapacak Tahmini
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yapmış olduğu bir açıklamasında 2019 yıl sonu faiz beklentisini aşağıya doğru revize etmişti. Merkez Bankası tarafından yapılan enflasyon beklenti açıklamasına ise çok önemli bir değerlendirme geldi.

JPMorgan tarafından yapılan değerlendirmede, TCMB’nin enflasyon beklenti oranını düşürmesinin Haziran’dan önce politika gevşetmeye başlamayı planlamadığına işaret ettiğini belitti.

İLK FAİZ İNDİRİMİNİ HAZİRAN’DA YAPMASINI BEKLİYORUZ

JP Morgan tarafından TCMB’nin açıklamaları doğrultusunda yapılan değerlendirmede, yapılan enflasyon açıklamasına vurgu yapılarak şu ifadeler kullanıldı.

“Enflasyonda son dönemde yaşanan düşüş TCMB’yi cesaretlendirdi ve enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize etti. TCMB’nin enflasyon tahmin patikası, enflasyonun Haziran’a kadar yüzde 18-20 aralığında bekliyor ve sonrasında Temmuz-Eylül döneminde yüzde 10-15 aralığına keskin bir düşüş görüyor. Bu, TCMB’nin Haziran’dan önce politika gevşetmeye başlamayı planlamadığına işaret ediyor. Biz de ilk faiz indiriminin Haziran’da olmasını bekliyoruz”

JP Morgan değerlendirmesinde ayrıca Merkez Bankasının ihtiyatlılığıni devam ettirmesi halinde kredibilitesinde sürdürülebilir iyileşme sağlanacağını tahmin ettiklerini belirterek, TCMB politikalarına siyasi müdahale görmemek cesaret verici, ancak hükümetin geçmişte yaptıkları bu görüşümüzde hala ihtiyatlı olmamızı gerektiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP