DOLAR

32,3437

0.18%
EURO

35,1730

-0.04%
ALTIN(gr)

2.245,35

0,09%
BİST 100

%
Milyonlarca Vatandaşın Yüzünü Güldürecek Açıklama Geldi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Milyonlarca Vatandaşın Yüzünü Güldürecek Açıklama Geldi

Milyonlarca Vatandaşın Yüzünü Güldürecek Açıklama Geldi

Edinilen bilgiye göre milyonlarca vatandaşın yararlanacağı ödemenin yasa taslağı hayat geçiyor. Başvuru yapanlara anında ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Milyonlarca Vatandaşın Yüzünü Güldürecek Açıklama Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet vatandaşlarına destek olmaya devam ediyor. Açıklamaya göre 2 farklı ödemenin yasa taslağı görüşülmeye devam ediyor. Taslak yasalaştığı taktirde anneler ve çocukları için inanılmaz ödemeler geliyor. PTT aracılığıyla yapılacak ödeme için geri sayım sürüyor. Devlet özelikle pandemi dönemiyle beraber kimsenin mağdur olamamasını istiyor. Yaşanacak olası mağduriyette daha fazla zararın ortaya çıkacağını bilen devlet tüm zararlı ihtimalleri ortadan kaldırıyor. İlk ödeme için kısa zamanda başvurular başlatacak olan devlet diğer ödemeler için de çalışmaya devam ediyor. Lisans öğrencileri için de gereken düzenlemeleri yapacak olan devlet lisans öğrencileri için de ödeme yapmayı planlıyor. Çocuklar ve gençler için yapılan ödemeleri sıklaştıran devlet işsizliğin kol gezdiği şu zamanlarda her vatandaşını farklı açılardan desteklemeye devam ediyor.

Ödemeler Periyodik olarak Gerçekleşecek

Yapılması planlana ilk ödeme çocuğun doğumuyla beraber başlayacak. Buna göre çocuk sağ doğduğu taktirde ve ilk çocuk ise 300 TL periyodik ödemeler gerçekleştirilecek. Eğer ikinci çocuksa devlet o çocuk için 400 TL ödeme yapmayı planlıyor. 3. Veya daha fazla ocuk için ise sabit olmak üzere 600 TL ödeme yapacak olan devlet bu ödemeleri de periyodik olarak yapmayı planlıyor. Ödemeler için annenin ya da babanın Türk vatandaşı ya da mavi kartlı olması yetecek. Burada en önemli kriter annenin veya babanın sigortalı olarak çalışması olacak. Baba sigortalı olarak çalışıyorsa annenin çalışmıyor olması gerekecek. Toplamda 20 milyon ailenin bu ödemeden yararlanması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP