DOLAR

32,5995

0.37%
EURO

34,8313

0.26%
ALTIN(gr)

2.496,43

0,50%
BİST 100

%
Evi Bakımsız Olanlar Hiç Eşyası Olmayanlar Bu Ödeme Sizin İçin
  • Finans 365
  • Gündem
  • Evi Bakımsız Olanlar Hiç Eşyası Olmayanlar Bu Ödeme Sizin İçin

Evi Bakımsız Olanlar Hiç Eşyası Olmayanlar Bu Ödeme Sizin İçin

Devlet barınma destekleri için 3 aşamalı bir çalışma programı oluşturdu. Bu bağlamda her başvuru aynı şekilde değerlendirilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Evi Bakımsız Olanlar Hiç Eşyası Olmayanlar Bu Ödeme Sizin İçin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre devlet gıda ve barınma konusunda her mevsim inanılmaz şekilde talep oluşturuyor. Yakacak destekleri içinse vatandaşlar kışı bekliyor. Bu üç kalem için devletin inanılmaz teveccühüoluncadevlet çalışma programlarını buna göre revize ediyor. Edinilen bilgiye göre vatandaşların barınma destekleri için yaptıkları başvuru çok titiz bir şekilde değerlendirilecek. Eşya destek ödemeleri için başvuruda bulunulsa bile devlet evin yaşanılabilir olup olmadığını muhakkak inceleyecek. Bu bağlamda herkesin evi yaşanılabilir, oturabilir olarak yeniden düzenlenecek. Barınma desteği için gönderilecek ekip evi sağlam şekilde kolaçan edecek. Ekiplerin ellerindeki forma göre evler uygun değilse ücretsiz şekilde evlerin tamirleri gerçekleşecek.

Ekstrem Koşullar Dikkate Alınacak

Tesisatlarında duvar boyarına kadar elde geçirilecek olan eve mümkünse eşya takviyesi yapılacak. Bir ev değerlendirilirken standart bir evin konfor durumu dikkate alınacak. Konfor durumunun çok altında kalan evler ücretsiz bakıma alınacak. Ancak bazı evlerin tesisat ve boru sistemleri çok eski olabiliyor. Onların tamiri mümkün olmuyor. Ev eski olduğundan tamir, boya vs. tutmayan evler için prefabrik ev alternatifi sunulacak. Buna göre vatandaşla konuşulup anlaşılıp 20 bin TL destek ödemesi yapılarak vatandaşlar prefabrik evlere yönlendirilecek. Prefabrik evlere kefil olan devlet olası bir eşya destek ödemesi başvurusunu bu şekilde işleme koyacak ve eşya desteğinde bulunacak. Başvuruda bulunacak kişinin 18 yaşından büyük olması veya yaşlı engelli dul gibi ekstrem şartlara sahip olunması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP