DOLAR

32,3791

0.17%
EURO

35,0149

-0.22%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
2023 Yılında SSK, Bağkur Ve Emeklisinin Maaşları Ne Kadar Olacak? Milyonlarca Vatandaşa Yeni Maaş!
  • Finans 365
  • Gündem
  • 2023 Yılında SSK, Bağkur Ve Emeklisinin Maaşları Ne Kadar Olacak? Milyonlarca Vatandaşa Yeni Maaş!

2023 Yılında SSK, Bağkur Ve Emeklisinin Maaşları Ne Kadar Olacak? Milyonlarca Vatandaşa Yeni Maaş!

ABONE OL
28 Aralık 2022 18:54
2023 Yılında SSK, Bağkur Ve Emeklisinin Maaşları Ne Kadar Olacak? Milyonlarca Vatandaşa Yeni Maaş!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni yılda maaşlar ne kadar oranda zamlanacak? Merkez Bankasının enflasyon tahminlerine kadar? İşte detaylar.. Alınan verilere göre altı enflasyon verisi içerisinde dördüncü sırada olan ekim ayının oranları kasımın başında açıklanacak. Bu bilgilerin açıklanmasının sonrasında güncel maaş zam tahminleri de belirlenmeye başlanacak. Cumhurbaşkanlığı makamından ek zamların sinyalleri de geldi ve yüzler gülmeye başladı.

Ekonomik koşulların gittikçe zorlaşması ve yaşam pahalılığı emekliler bağlamında da bir mesele oluşturuyor. Bu amaçla zamların ne kadar olacağı ve onları nasıl rahatlatacağı mühim bir soru olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeni senenin ilk ayında asgari ücrete olacağı gibi emekli maaşlarına belli oranda zam yapılması söz konusu. Yeni maaşların tutarlarının ne olacağı hararetle araştırılıyor.

Emekli Zammı İçin Belirleyici Olan Enflasyon Olur

Sene de iki kez maşalara zam yapılması söz konusudur. Altı aylık periyotlarla oluşturulan bu zamların hepsinde belirleyici olan neden enflasyon seviyesi olmaktadır. Bağkur ve SSK emeklileri bağlamında da Ocak ayındaki zam için temmuz ile Aralık ayları arasındaki enflasyon civarlarına bakılacak. İkinci zam ise temmuz ayında yapılmaktadır. Burada da Ocak ve haziran ayları arasındaki enflasyon oranları kendini gösterir.

Emekli Maaş Zammıyla Beraber En Düşük Aylık

Enflasyonun %15 dolayları olması durumunda emekli aylıkları da %15’lik bir artış yaşayacak. Buna bakarak asgari emekli aylığının ne kadar olacağı da ön görü edilebilmektedir. Bu noktada gelen ön görüler en az emekli maaşlının 4900 TL olacağı yönündedir. Bununla birlikte asgari memur aylıklarının da 12747 TL olması öngörülmektedir.

Hem de ek gösterge farkı da maaşların değişiminde etkin rol oynayacak gibi görünüyor. Bu hesaplamalar yapılırken bir taraftan da yapılacak olan düzenlemenin bir an evvelce bitmesi ve halka sunulması bekleniyor. Böylece emeklilik zammının netleşeceği belirtiliyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP