Altın Fiyatlarında Tüm Zamanların Rekoru Gelebilir! Uzmanlar Böyle Uyardı
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Fiyatlarında Tüm Zamanların Rekoru Gelebilir! Uzmanlar Böyle Uyardı

Altın Fiyatlarında Tüm Zamanların Rekoru Gelebilir! Uzmanlar Böyle Uyardı

Merkez Bankaları sürekli faiz indirimi yaptı geçtiğimiz sene. Faiz indirimlerinin devam edeceği söyleniyor. Peki bu gelişmeler altın fiyatlarına nasıl yansıyacak? Altın yükselecek mi? İşte tüm bu soruların cevabı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Altın Fiyatlarında Tüm Zamanların Rekoru Gelebilir! Uzmanlar Böyle Uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada küresel borç 244 trilyon dolara ulaştı. Dünyadaki ekonomik hacmin tam 3 katı düzeyde borç bulunuyor.

Bu durum ekonomik daralmayı hızlandırıyor ve dünyanın şüphesiz en büyük ekonomisi olan ABD’nin borç dağılımındaki aslan payını artırmaya devam ediyor. Bu miktardaki bir borç miktarı ABD’nin büyümesini engelliyor. Trump bu durumda Çin’e karşı daha acımasız ve agresif davranmaya devam ediyor. ABD’nin ekonomi derdine düşmesi dünya genelinde resesyon algıları vermeye devam ediyor. Ülkeler birbirlerine karşı sert açıklamalar da bulunmaya devam ediyor.

İngiltere’de Birexit belirsizliği Avrupa piyasalarındaki tedirginliği artıyor.Bir yandan ABD piyasalarındaki olumsuz hava diğer yandan Avrupa borsalarında ki belirsizlik küresel yatırımcıları Asya piyasalarında ons altına yöneltti. Güvenli liman olarak bilinen ons altın faiz indirimleri paraların değer kaybıyla birlikte altına olan talebi artırdı.

Tüm gelişmeler altına olan talebin artmasına ve fiyatların yükselmesini desteklemesi anlamına geliyor.

Altın zirveye gidiyor!

2019 yılında merkez bankalarının sürekli faiz indirimine gitmiş olması ve ticaret savaşları altın fiyatlarını etkileyecek en büyük etken olmaya devam edecek. Ancak faiz indirimi altının dolar cinsinden daha hızlı değer kazanması anlamına geliyor. Altının efsane barajı denilen 2 bin dolar seviyesini aşması bekleniyor.

Tüm ülkelerin merkez bankalarının faiz indirimine gidiyor olması sarıkız altına olan ilgiyi arttırıyor. Faizden istediğini bulamayan yatırımcılar altına yöneliyor. Bu sebeple altın fiyatlarının 2000 dolar seviyesinin aşılabileceği ekonomi uzmanları tarafından ifade ediliyor. O önemli eşik aşıldıktan sonra satış yönlü pozisyon alınabileceği söyleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP