DOLAR

32,4052

0.16%
EURO

35,3390

0.14%
ALTIN(gr)

2.322,38

0,16%
BİST 100

%
Maaşlara Gelen Zam Herkesi Şaşırttı Herkes Hesaplarını Kontrol Ediyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Maaşlara Gelen Zam Herkesi Şaşırttı Herkes Hesaplarını Kontrol Ediyor

Maaşlara Gelen Zam Herkesi Şaşırttı Herkes Hesaplarını Kontrol Ediyor

Pandemi dolayısıyla verilen destek ödemlerinde son dönemde inanılmaz bir hareketlenme var. Vatandaş neyi takip edeceğini şaşırdı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Maaşlara Gelen Zam Herkesi Şaşırttı Herkes Hesaplarını Kontrol Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik verilerin incelenmesinin ardından vatandaşlara verilen destek ödemelerinde de inanılmaz değişiklikler yapılıyor. Gündemin hareketli olması sebebiyle haberlerde fazla yer edinmese de güncel hayatı sıkı takip eden vatandaşın gözünden bir şey kaçmıyor. Yapılan zamlar fazla göz önünde olmasa da E Devletten takip yapıldığından oluşan fark gün gibi belli oluyor. Ren son yapılan değişiklik ise engeli ve yaşlılara verilen aylıklar üzerinde oldu. Daha önceden 650 TL alan bu vatandaşlar şimdi 711 TL alarak yeni döneme başlayacak. Geçtiğimiz dönemlerde başvuru yapıp da destek ödemesi almaya başlayan vatandaşın da ödemelerine zam yapılacak ancak arada geçen zamanın farkını yeni dönemde alamayacaklar. Hangi aydan itibaren zamlı ödeme yürürlüğe konulacaksa o aydan itibaren ödeme alınacak. Ödemelerin periyodik olarak devam edecek olasına ek olarak başvuru şartlarında da birtakım değişiklikler oldu. Buna göre her dönemde yenilenmesi gereken başvuruların artık yenilenemeyeceği verilen bilgiler arasında.

Prosedüre Gerek Duyulmayacak

Kişinin ölmesi durumunda bu durum sisteme işleneceğinden ancak o zaman ödemeler kesilecek ve kesinti için başvuru yapılmasına gerek olmayacak. Devlet bu işlemi re ’sen yaparak kişileri evrak işleriyle uğraştırmayacak. Engelli vatandaş için de ödeme alınması konusunda getirilen yaş şartı kaldırıldı. Artık 18 yaşından küçük olanlar da ödeme alacak ancak onların ödemesi ailelerine teslim edilecek. Yaşlılar içinse pek bir değişiklik olamadı onlar hâlâ 65 yaş ve üzeri yaş şartına tabi tutuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP