DOLAR

32,3655

0.14%
EURO

35,0667

-0.17%
ALTIN(gr)

2.324,96

0,25%
BİST 100

%
Ek İş Yapanlar Dikkat! Bu Ek İşleri Yapıyorsanız Sözleşmeniz Fesih Edilir (Sadakat Hakkı)
  • Finans 365
  • Finans
  • Ek İş Yapanlar Dikkat! Bu Ek İşleri Yapıyorsanız Sözleşmeniz Fesih Edilir (Sadakat Hakkı)

Ek İş Yapanlar Dikkat! Bu Ek İşleri Yapıyorsanız Sözleşmeniz Fesih Edilir (Sadakat Hakkı)

Çalışanlar hayatlarını ekonomik açıdan daha rahat geçirebilmek için hafta içi mesai saatleri dışında yada hafta sonları ek iş yaparak geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Ancak bu durum iş veren açısından tehlike arz ediyor. İşte ek iş yapan çalışanın iş sözleşmesini tehlikeye sokan durumlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Ek İş Yapanlar Dikkat! Bu Ek İşleri Yapıyorsanız Sözleşmeniz Fesih Edilir (Sadakat Hakkı)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüz şartlarında bir çoğumuz ek iş yaparak hayatımızı devam ettiriyoruz yada yeni bir iş sahibi olabilmek için başka iş kollarında denemeler yapmaya çalışıyoruz. Peki bu durum iş veren açısından ne gibi durumlara sebeo oluyor.

Bir iş akdine bağlı olarak belirli süreli yada süresiz olarak bir işte çalışanlara mesai saatlerinden farklı olarak ek gelir elde etmek için başka bir yapmaları durumunda sonuç olur sorusunun cevabı mahkeme tarafından noktalandı.

Bu yıl içerisinde mahkemeye taşınan konu mahkeme tarafından verilen kararın Yargıtay’a taşınmasının ardından Yargıtay’da mahkeme ile aynı kararı verdi. Yapılan işin işveren açısından haklı sebep oluşturacağı kararına vararak çalışanın sözleşmesinin fesh edilmesinin geçerli bir fesih olduğuna hükmetti.

Ek İş Yapanlar Dikkat!

Bu kararın ardından iş veren çalışanının ek iş yaptığını tespit etmesi halinde mahkemeye başvuruda bulunabilecek ve iş sözleşmesini fesh edebilecek. Yargıtay kararında işçinin tazminat hakkı ile ilgili saklı kalmak suretiyle kararı tazminat almasında bir sakınca görülmediği belirtiliyor.

İş verenin işinin aksatılması sözleşmenin fesih sebebi oluyor ve iş performansını düşürecek sebeplere giriyor. Sadakat hakkına aykırı davranış olarak kabul edilip işçinin işine son veriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP