DOLAR

32,3758

0.16%
EURO

34,9832

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Kış Artık Daha Keyifli Geçecek Yakıt Desteği Konusunda Açıklama Geldi
  • Finans 365
  • Finans
  • Kış Artık Daha Keyifli Geçecek Yakıt Desteği Konusunda Açıklama Geldi

Kış Artık Daha Keyifli Geçecek Yakıt Desteği Konusunda Açıklama Geldi

Edinilen bilgiye göre vatandaşlar bu sene kış mevsiminin sert geçmesine şaşırıyor. Bu durum devlet desteklerine de yansıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Kış Artık Daha Keyifli Geçecek Yakıt Desteği Konusunda Açıklama Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet kışın gelmesiyle beraber desteklerinin niteliğin de değiştirdi. Daha önceden gıda ve giyeceğe yönelen devlet kışın gelmesiyle beraber yakacak desteklerini de artırdı. İhtiyaç sahibi olan tüm hanelere ulaşmayı hedefleyen devlet bu konuda oldukça iddialı. Yakacak destekleri için yetkililer uzun zamandır saha çalışması yürütüyordu. Çünkü yurdun her yerinde aynı şekilde kış mevsimi yaşanmıyor. Bazı yerlerde kışlar oldukça hafif geçerken bazı yerlerde kışlar oldukça sert geçiyor hatta öyle ki yollar dahi kapanabiliyor. Elbette bu kadar farklılık varken aynı şekilde yakacak desteği ulaştırmak çok sağlıklı olmayacak. Bu sebeple devlet farklı alternatifler izleyerek vatandaşlara yakacak desteği sunmuş olacak.

Başvurular Hızlı Şekilde Değerlendirilecek

Kışların sert geçtiği bölgelere yakacak destekleri daha fazla verilmiş olacak. Desteklerin veriliş şeklinde ise serbestiliği gidildi. Buna göre nakdi olarak yardım desteği verileceği gibi doğrudan yakacak alıp o şekilde destek vermek de mümkün olacak. Kışların sert geçtiği bölgelerde ilgili haneleri boş bırakmayacak olan devlet bu şekilde her soruna cevap oluşturmaya çalışıyor. Öte yandan kış mevsiminin sert geçemediği yerlerde ise sadece nakdi yakacak desteği sağlanacak. Ücretler illere göre değişiklik gösterecek. Başvurular ise kaymakamlıklar ve E Devletten yapılacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının alacağı başvurularda bu başvuruların değerlendirilme süresi de oldukça kısa tutulacak. Vatandaş evde soğuk içinde daha fazla beklemeyecek. Nakdi ödemeler ise PTT aracılığıyla vatandaşlara dağıtılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP