DOLAR

32,5258

0.19%
EURO

34,5950

0.11%
ALTIN(gr)

2.493,91

0,32%
BİST 100

%
Eşi Ölen Kadınlar Daha Fazla Mağdur Olmayacak

Eşi Ölen Kadınlar Daha Fazla Mağdur Olmayacak

Devlet iş sahibi olan ve sosyal güvenlik kurumlarına bağlı olan vatandaşlar için birtakım haklar tanıdı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Eşi Ölen Kadınlar Daha Fazla Mağdur Olmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre iş sahibi olan ve belli bir sosyal güvenlik kuruma tabii olanlara tanınan özlük hakları kişinin vefatından sonra bitiyor. Kişilere sıkı sıkıya bağlı olan bu haklar ikinci kişiler tarafından kullanılamıyor. Ancak bu haklardan kaynaklı olarak kişinin eşi ve çocuklarına bazı haklar doğabiliyor. Özellikle eşi vefat eden kadınların bu haklardan yararlanması elzem. Eşi ölen kadınların tamamı SGK’lı bir işte ne yazık ki çalışamıyor. Bu durum meslekten kaynaklı özlük haklarının kullanımını sıfıra indirgiyor. Son dönelerde emeklilik peşinde koşan milyonlarca insan işten sora kazanacakları hakların hayalini kurarken çalışan ve eşi vefat eden kadınlar bunların hayalini bile kuramıyor. Pandemiden dolayı da iş bulamayan kadınlar beş parasız ortada kalmış oluyor. Devlet bu kadınların makus kaderine son vermek için bir çalışma başlattı. Buna göre eşi vefat eden kadınlar için ayda 325 TL iki ayda bir 650 TL olacak şekilde ödeme verecek.

2 Farklı Başvuru Seçeneği Oluşturuldu

Eğer evde bu ödemeleri alacak bir e yoksa o zaman hak kız çocuklarına geçecek. Hem kadın için hem kız çocukları için ödemeler iş bulana ya da evlenene kadar geçerli olacak. İş bulan ve sigorta kaydı sisteme düşen kadınları ötmeleri devlet tarafından anında kesilecek. Aynı şekilde evlilik de aynı minvalde değerlendiriliyor. Ödeme almak isteyen kadınların E Devletten ya da SGK’dan başvuru açması gerekiyor. Açılan başvuru üzerine ödemeler gerçekleştirilecek. Periyotlarda ise değişme gözlenmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP