DOLAR

32,3693

0.15%
EURO

34,9967

-0.3%
ALTIN(gr)

2.325,00

0,25%
BİST 100

%
Yasal takip %26 arttı!

Yasal takip %26 arttı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) açıkladığı yasal takip verisi %26 arttı. Vatandaşlar ekonomik problemler nedeniyle borçlarını ödeyemiyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Yasal takip %26 arttı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), ekonomik problemler dolayısı ile bankalara borçlarını ödeyemeyen kişilerin sayısının büyük oranda arttığını ve %26 oranında büyük bir patlama olduğunu açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), bireysel kredi ve kredi kartı ödemelerini yapamayan kişi sayısının %26 oranında arttığını ve bu kişilerin yasal takip altında olduklarını açıkladı.

Bireysel kredi ve kredi kartı ödemelerinin 2 ay kadar bir süre yapılamaması sonucunda yasal takip başlatılıyor ve bu yasal takip sürecinde kişinin varsa üzerine kayıtlı olan ev ve arabası şerhleniyor, bunun yanısıra vatandaşın adına varsa para ve mevduat bloke ediliyor.

Bankalar kredi ve kredi kartı geri ödemelerini geri almakta zorlanırken bunun sebeplerinden birisi de yükselen kredi faizleri nedeniyle eskiden bir borcu diğer borçla kapatan vatandaşların artık bunu yapamıyor olması, bankaların yüksek kredi faizlerinden dolayı vatandaşlara kredi vermediği bu sonuca sebep oluyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre Türkiye’de 212 bin kişi bireysel kredi borcunu ödemediği için yasal olarak takipte.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP