DOLAR

32,4195

0.21%
EURO

35,0759

-0.13%
ALTIN(gr)

2.325,43

0,26%
BİST 100

%
İnan Kıraç’ı Bakan Kılığına Girerek Dolandırmışlar! (Yerli Otomobil Üretiminden Ayrılma Sebebi)
  • Finans 365
  • Finans
  • İnan Kıraç’ı Bakan Kılığına Girerek Dolandırmışlar! (Yerli Otomobil Üretiminden Ayrılma Sebebi)

İnan Kıraç’ı Bakan Kılığına Girerek Dolandırmışlar! (Yerli Otomobil Üretiminden Ayrılma Sebebi)

Türkiye’nin en büyük projelerinden birisi olan yerli oto için gözler bu yıl sonu çıkarılması beklenen ilk prototipe çevrilmişken dün ulusal basında yer alan haberler sonrası gündem bir anda değişti. Yerli oto projesi iptal mi edildi? sorusu vatandaşın ve ekonomi yorumcularının en çok arama yaptığı konu başlıkları arasına girdi. Peki yerli otomobil grubu dağıldı mı? İnan Kıraç yerli otomobil üretiminden neden ayrıldı? İşte yerli otomobil ile ilgili son dakika haberleri.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
İnan Kıraç’ı Bakan Kılığına Girerek Dolandırmışlar! (Yerli Otomobil Üretiminden Ayrılma Sebebi)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık 4 yıl önce başlayan ve Türkiye’nin ilk yerli otomobili için başlanan çalışmalara sona yaklaşırken son dakika gelişmesi ile gözler yerli otomobil grubuna çevrildi. Yerli otomobil üretici olan “Babayiğit” olarak ifade edilen gruptan İnan Kıraç’ın ayrılacağı haberleri gündeme bomba gibi düştü. İnan Kıraç yerli otomobil üretiminden neden ayrıldı? İnan Kıraç kimdir? İşte cevabı.

İnan Kıraç Karsan Otomotiv’in sahibi ve TOGG içerisinde yer alan beş Babayiğit’ten birisi. İnan Kıraç geçtiğimiz şubat ayında Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’e verdiği röportajda uluslararası bir çete tarafından dolandırıldığını açıklamıştı. Kıraç, kendisinden yatırım bahanesiyle kendisini dolandıran çete tarafından 4,1 milyon euro dolandırılmış ve parasının izini sürdüğünde Çin kumarhanelerine kadar uzanan para transferleri neticesinde parasının buhar olduğunu belirtmişti. Ekonomi kulislerinde yer alan bilgiye göre İnan Kıraç’ın dolandırıldığı tutar bu rakamın daha da üzerinde ve Yerli Oto Girişim grubundan ayrılma sebebi dolandırıcı çeteye kaptırdığı para!

İnan Kıraç 41 milyon avro dolandırıldı!

Fransız televizyonlarında yer alan habere göre Türk İş adamı İnan Kıraç, dünyada toplam 81 milyon avro para dolandırdığı iddia edilen çeteye 41 milyon avro dolandırılmıştı. Çete kendisini Fransız bakan olarak tanıtmış ve çete üyelerinden birisine bakan görüntüsü vermek için yapay maske bile kullanmıştı. İnan Kıraç bu haberlerin doğru olduğunu kabul etmiş ancak dolandırıldığı paranın 4,1 milyon avro olduğunu ifade etmişti.

Heksagon’u Sattı!

İnan Kıraç geçtiğimiz aylarda yine sahibi olduğu Kıraça holding’e bağlı Heksagon Mühendislik Tasarım AŞ.’ti satmıştı. Bu satış ekonomi piyasalarında gündeme düştü.

İnan Kıraç Kimdir?

1937 yılı Eskişehir doğumludur. Lise Öğrenimini Galatasaray Lisesinde ve üniversite eğitimini Londr’da almıştır. İlk olarak Koç Holding’e bağlı Ormak AŞ’de satış müdürü olarak göreve başlamış ardından ticaret hayatına kendisi başlamıştır. Kol Holding bünyesinde emekli olarak çalışan İnan Kıraç, Vehbi Koç’un damadıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP