Kadınlara Görülmemiş Destek Devletten Geliyor, 2 Ayda 650 TL Yardım

Kadınlara Görülmemiş Destek Devletten Geliyor, 2 Ayda 650 TL Yardım

Eşi vefat eden kadınlar için yapılan sosyal yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Bunlara bir yenisi daha eklendi, kendileri için özel olarak belirlenen haklardan yararlanamayan kadınlar için birçok farklı seçenek sunulmaya başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
Kadınlara Görülmemiş Destek Devletten Geliyor, 2 Ayda 650 TL Yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınlar için ülkemizde çok sayıda yardım kampanyası bulunmaktadır. Bunların bazılarından çoğu kişi haberdar değildir, bu yüzden daha fazla yayılması adına çalışmalara başlandı. Dul kadınlar için yapılan nakdi yardımlardan da bunlardan biri. Eşi vefat etmiş kadınlar ekonomik zorluk yaşamasın diye 2 ayda bir 650 TL ödeme yapılacak.

Maddi anlamda destek kampanyaları devlet tarafından verilmeye devam ediyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şuana kadar toplam 43 yardım paketini ihtiyaç sahiplerini ulaştırmak için kamuoyuna sundu. Bu 43 farklı kampanyadan ir tanesi de dul kadınlara özel, eşleri ölen kadınlar zaten maaşa bağlanabiliyor ancak bazı kadınlar maalesef ki bu haklardan yararlanamıyor. İşte onlara özel olarak hazırlanan 650 Tl değerinde bir yardım kampanyası.

Bu Haktan Kimler Nasıl Yararlanabiliyor?

2 ayda bir devlet tarafından eşleri vefat eden kadınlara verilen yardım dul aylıkları dışında farklı olarak işliyor. Dul aylığından yararlanamayan kadınlar için özel olarak hazırlandı, bu sayede kimsenin mağdur edilmemesi amaçlanıyor.

Bu haktan yararlanmak isteyenler öncelikle sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına dilekçe yazmalıdır. Dilekçe başvuru formu niyetinde kullanılacaktır, eğer başvuruları onaylanırsa 650 Tl değerindeki yardımdan yararlanabilecekler. Sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakfına şahsi olarak gitmeleri gerekiyor, ödenen tutar aylık kapsamda 325 ve 2 ayda bir 650 Tl olacak şekilde belirlendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP